Luptam impotriva obezitatii, a diabetului, impotriva bolilor cardio-vasculare cu o arma rationala, la indemina oricui. Se numeste mic dejun si intervine, corect, in toate sistemele metabolice umane.

Prof.dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: “Micul dejun trebuie sa reprezinte 35% din ce maninca. Ca sa pot sa traiesc eu trebuie sa am energie, cind mi-o iau? Dimineata! Ca o masina, masina cind pleaca trebuie sa aiba benzina, nu are, nu merge!”

Caloriile luate la micul dejun se transforma, pe tot parcursul zilei, in energie. Vorbim de intervalul orar 6-9 dimineata.

Dr. Lavinia Luminita Florea, medic specialist diabet si nutritie: “Acest interval se numeste interval de mic dejun, acolo trebuie sa stim sa profitam de randament 100% din punct de vedere al nutrientilor”

Toti nutrientii luati intre 6 si 9 dimineata hranesc fiecare celula umana. Nu isi gasesc locul sub forma de grasimi. De aceasta viteza metabolica e recomandat sa profitati cu ajutorul alimentelor naturale integrale.

Dr. Lavinia Luminita Florea, medic specialist diabet si nutritie : “Alimentul natural integal contine, in proportiile corecte proteine, glucide si cantitatea de apa. Laptele cu cereale sau iaurtul cu cereale e o combinatie clasica de mic dejun care impaca ambele deziderate - avem nevoie de o sursa de proteina si de o sursa de glucide cu eliberare lenta - cereale. Combinatia branzica dulce, branzica cu cereale sau cu fructe este o alta combinatie de tip proteina-glucide energizante”.

Micul dejun de tip tartina sau sandvis - painea cu fibre sau seminte - si o proteina satioasa. Este vorba de branzeturile dulci sau sarate, de tip telemea, ou sau carne. Ideal la aceasta asociere ar fi un adaos de legume, ca si garnitura sanatoasa.