Nu lasa pulpa sa se oxideze

Un avocado usor maroniu poate fi mancat, dar nu arata la fel de apetisant. Pulpa unui avocado incepe sa se oxideze de indata ce este expusa la aer, asa ca nu taia un avocado decat inainte de a il consuma. 

Foloseste avocado copt...

Daca vrei sa faci un guacamole perfect, ai nevoie de avocado bine copt, moale la atingere. Un astfel de avocado este foarte cremos si iti va fi mult mai simplu sa il pisezi pentru a il folosi in sos.

… dar nu folosi avocado prea copt

Este o distanta foarte mica intre un avocado copt si unul prea copt. Exista riscul ca un avocado sa fie atat de copt incat coaja lui sa pocneasca la o mica atingere, fara sa realizezi, si sa oxideze in frigider. De asemenea, daca vrei sa tai felii de avocado pentru o salata, un avocado prea copt nu este o alegere buna, pentru ca se va sfarama foarte usor.

Rumeneste avocado-ul pentru extra gust

Avocado-ul nu trebuie consumat ca atare, fara sa ii adaugi macar un pic de sare, piper sau condimente. In plus, trebuie sa stii ca avocado-ul prajit putin sau rumenit usor pe gratar este excelent. Trebuie doar sa il ungi cu putin ulei de masline inainte si sa nu il lasi mai mult de 30 de secunde pe foc.

Asezoneaza-l cum trebuie

Avocado este destul de gras si cremos, asa ca este recomandat sa balansezi acest lucru cu o doza serioasa de sare. De asemenea, zeama de lamaie, ceapa, coriandrul sau chiar si putin otet pot face minuni pentru un avocado. :-)