Daca ar trebui sa definesti italia culinara in cateva cuvinte, pobabil ca te-ai rezuma la paste, pizza si tiramisu. Sunt preparate atat de simple incat pare greu de crezut ca n-ai putea sa le faci si acasa. Nimeni nu le refuza, toata lumea le place si poate de aceea trattoriile si restaurantele cu specific italian au atata succes.

Pe langa ingredienetele ce sunt la indemana oricui, pastele rusite au nevoie si de o reteta buna. Chef Mihai Bazavan de la restaurantul Bocca Lupo, te invata sa faci pappardelle (paste late de 2-3cm, asemanatoare cu o panglica) cu pui si ciuperci.

Timp de pregatire: 15 minute

Ingrediente (pentru 1 portie):

  • 100g paste
  • 100g piept de pui taiat fasii
  • 40g ciuperci Champignon
  • 40g hribi
  • 80ml supa concentrata (stock) de pui
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura mascarpone
  • 1 fir de ceapa verde, tocata
  • sare
  • piper

Fierbe pastele al dente in apa cu sare.

Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga carnea de pui si ceapa verde...

...si dupa 1 minut ciupercile taiate felii. Condimenteaza cu sare si piper.

Lasa-le sa se gateasca impreuna 1-2 minute.

Adauga mascapone si amesteca.

Adauga  supa concentrata de pui, amesteca si lasa-le impreuna pe foc inca 5 minute.

Scurge pastele si adauga-le in tigaie peste pui si ciuperci, amestecandu-le cu sosul.

Gateste inca 30 secunde si scoate-le pe farfurie.

Chef: Mihai Bazavan

Restaurant: Bocca Lupo

Fotografii: Teodora Maftei