Se spune ca portia potrivita pentru o persoana este de 100g de paste nefierte. Se intampla sa fierbi, insa, de multe ori toata cutia, mai mult decat suficient pentru cate persoane sunteti la masa.Rezultatul sunt niste paste fierte pentru care nu mai ai sos suficient si pe care le arunci.

Gata cu risipa! Te invatam cum sa le pastrezi in stare perfecta pana a doua zi si in ce feluri de mancare noi le poti folosi.

In primul rand, e important ca pastele odata fierte sa fie pastrate in anumite conditii ca sa aiba aceeasi textura si in ziua urmatoare. Cand observi ca sunt deja prea multe paste decat iti trebuie, scurge-le de apa in care au fiert si clatestele imediat cu apa rece. Asta va opri procesul de gatire. Lasa-le sa se raceasca de tot, adauga-le 1-2 linguri de ulei de masline si pune-le intr-un recipient cu capac pana cand le vei folosi.

Le poti reincalzi pentru un nou sos a doua zi, daca torni peste ele apa clocotita si le scoti dupa 30 de secunde. Dar e si mai interesant sa le reinventezi in retete cu influente asiatice, in salate sau in preparate la cuptor.