Chiar daca alegi o locatie unde ai acces la o bucatarie, nu va fi la fel de bine dotata ca la tine acasa. Vei gasi de obicei vesela esentiala, tacamuri si cateva oale, dar mai rar condimente sau ingrediente de baza. Ca sa nu faci cumparaturi inutile in concediu, uite ce ar trebui sa ai la tine daca vrei sa gatesti in vacanta.

1. Un cutit bun

Cel mai des vei gasi in sertarul bucatariei inchiriate cutite bune de intins untul pe paine, nu pentru curat si taiat. Asa ca, daca nu vrei sa petreci ore preparand chiar si o banala salata, ar fi bine sa iti iei la pachet un cutit bun, ascutit bine. (chiar si cu avionul este permis atata timp cat il lasi in bagajul de cala).

2. Sare, zahar si amestecuri de condimente

Primele doua sunt esentiale daca vrei mancare cu gust fara sa cumperi cutii sau pungi de cateva sute de grame pe care nu le vei lua inapoi acasa. Poti pune in recipiente de plastic sau mici pungute cate putin din condimentele preferate ca sa ai o plaja larga de optiuni.

3. Ulei de masline

Nu merita sa cumperi sticle mari de pe unde ajungi in vacanta (asta daca nu cumva ajungi in patria uleiuli bun – Grecia – si vrei sa iti faci un stoc pentru acasa). Daca excursia ta dureaza doar cateva zile e mai bine sa pui intr-o sticla mica niste ulei de masline pentru salatele sau feluri preferate de vacanta.

4. Tirbuson

Ii vei observa utlitatea abia cand cumperi o sticla de vin bun, de la niste producatori locali si nu vei putea sa o deschizi si sa o savurezi pe terasa. Nu ocupa mult loc, asa ca n-ar strica sa il pui in bagaj.

5. Pungi, folie alimentara sau folie de aluminiu

Nu strica sa ai cu tine macar una din variante daca vrei sa iti poti pune in frigiderul din camera diverse alimente desfacute din ambalaj sau daca vrei sa faci sandviciuri pentru o gustare pe plaja.

6. Cafea si/sau ceai

Un ibric sau o oala mica vei gasi cu siguranta prin dulapuri, dar nu te astepta sa ti se ofere si ingredientul principal. Si daca tot luati micul dejun in camera, n-ar strica sa aveti si bautaura favorita. La magazinul local fie nu vei gasi marca preferata, fie o veti plati mai scump.

7. Ingrediente care rezista la drum

Adica branzeturi tari, conserve cu ton, dulceata preferata, cereale pentru micul dejun. Pot fi baza pentru multe din mesele zilei la care sa adaugati ingrediente proaspete locale.

8. Daca pleci cu cortul vei avea nevoie si de un aragaz de voiaj, cateva oale bune, vesela de campanie (din metal sau plastic), tacamuri.

9. Daca mergi la o pensiune unde stii ca va fi si gratar n-ar strica sa iei cu tine si ustensilele esentiale pentru a face un gratar bun.

Share în Bucate îți arată cum sa pregătești tiramisu cel mai bun: