1. Pune-le la inmuiat
Daca folosesti bete de frigarui din lemn este nevoie de trucul asta daca nu vrei sa se arda pe gratar. Pune betele in apa rece timp de 30 de minute inainte sa le folosesti. Daca vrei sa fii tot timpul pregatit cu astfel de bete, pune-le la inmuiat, scurge-le, inveleste-le in folie de plasic si tine-le la congelator. Le scoti doar la nevoie!

2. Carnea perfecta
Indiferent ce tip de carne iti place: porc, vita, pui, alege bucati de carne mai grase. In cazul puiului alege pulpe dezosate pe care sa le portionezi in cubulete. Grasimea este esentiala daca nu vrei niste bucati de carne uscate pe gratar. Grasimea este cea care face friptura suculenta. Daca faci frigarui numai din bucati de carne, lasa putin spatiu intre ele pentru a permite rumenirea perfecta.

3. Alege legumele potrivite
Gandeste-te ca toate trebuie sa aiba aproape acelasi timp de gatire. Altfel, desi legumele s-au copt, carnea nu va fi patrunsa. Sau desi ardeii sunt perfecti, bucatile de cartof nu sunt gata.
Cele mai bune legume de folosit la frigarui sunt ceapa, rosiile, ardeii grasi, ciupercile, dovlecelul, vanata, taiate in bucati aproape egale cu cele de carne. Cele mai bune combinatii sunt: pulpa de porc cu dovlecel, pulpa de miel cu ceapa rosie, pulpe de pui cu ciuperci si vita cu ardei gras.

4. Condimenteaza carnea si legumele
Preferintele tale primeaza, dar fii deschis mereu catre noi combinatii. De exemplu, poti amesteca  pudra de chili, boia dulce, pudra de usturoi, sare, piper cayenne si chimion macinat pentru un mix picant potrivit pentru carnea de porc. Sau poti amesteca piper Sichuan, seminte de chimion si sare pentru o noua savoare a carnurilor de pui. Foloseste acelasi amestec sau o parte din componentele lui si pentru legume.

Citeste si: Cum sa alegi condimentele potrivite pentru legume

Frigaruile sunt gata in 7-10 minute, pe foc de intesitate medie. Serveste-le calde cu garnituri de orez sau salate de vara