Intre legumele fierte si o friptura suculeta punem pariu ca ai pofti la cea din urma. Legumele sunt, oarecum, Cenusaresele meniului pentru ca in afara de salate si piureuri nu prea le gasim locul. Tot ce iti trebuie ca sa le reconsideri este sa stii cum sa le pui in valoare.

1. Adauga legume rase (morcovi, dovlecei, rosii sau ardei) in amestecul de carne pentru chiftele, burgeri sau alte preparate cu carne tocata.

2. Mixeaza mai multe arome de legume in piureuri. Poti combina, de exemplu, cartofii cu conopida sau conopida cu broccoli.

3. Adauga legumelor un plus de aroma cu putin unt. Se potriveste de minune cu legumele gatite la abur.

4. Adauga branzeturi langa legume fierte. Parmezanul va da un gust special conopidei, iar putina feta sau crema de branza se aseaza perfect langa fasole verde sau spanac.

5. Daca te-ai saturat de salatele clasice, taie legumele crude in bucati de marime potrivita si serveste-le ca gustare langa un sos de iaurt, o salsa sau un sos cu branza.

6. Rumeneste legumele pe gratar pentru ca le va da o savoare speciala. Mananca-le doar stropite cu ulei de masline si otet balsamic.

7. Transforma-le in cea mai rapida si gustoasa supa. Poti sa fierbi conopida sau broccoli in supa concentrata de pui, sa adaugi condimentele preferate si sa le pasezi intr-o supa crema.

8. Soteaza legumele in ulei de masline, cu usturoi si cu ierburi aromatice pentru arome irezistibile in farfurie.

9. Amesteca legume si fructe in salate. Nu crezi ca merge? Avem doua propuneri pentru tine: