Bacon

Cat timp cat te-ai ingrijit sa pui la congelator bacon deja feliat iti va fi foarte usor sa scoti cateva felii si sa le folosesti pentru omleta preferata la micul dejun sau pentru a da aroma unui sos. In bacon este suficienta grasime care se dezgheata rapid si se gateste in cateva minute dupa ce ai pus-o in tigaie.

Fructe

Le poti folosi direct din congelator in smoothie-uri pentru micul dejun, in sosuri si siropuri pentru prajituri. E suficient sa le pui in blender alaturi de iaurt sau intr-o oala pe foc, cu prin zahar pentru a obtine rezultate rapide.

Citeste si: Cele mai bune sfaturi pentru congelarea fructelor 

Legume

Legumele congelate sunt o alegere rapida pentru garnituri, pentru supe sau chiar pentru paste. Nu e nevoie sa le lasi sa se dezghete. Poti pune direct in oala cu supa mazare, morcovi, porumb congelat sau bucatele de broccoli congelat in tigaia in care pregatesti un sos pentru paste.

Citeste si: 3 retete cu spanac congelat

Placinte, pateuri, tarte, foietaje

Le pregatesti din timp si le pui la pastrare pentru momentul in care trebuie sa pui pe masa bunatati. Nu e nevoie sa le decongelezi, ci doar sa cresti putin timpul de coacere.

Paste

Daca faci paste de casa stii ca cer mult timp. Nu pierde timp de fiecare data cand ai chef de o portie. Poti pregati  ravioli sau tortellini si ii poti pastra la congelator. Cand esti gata sa ii gatesti ii poti folosi direct inghetati, dar timpul de fierbere va fi mai lung cu cateva minute.

Citeste si: Lectia de gatit - paste de casa

Orez fiert/ gatit

Daca iti ramane orez fiert de la alte preparate il poti pastra la congelator. Va fi foarte usor sa il pui direct in wok sau in tigaie pentru alte feluri de mancare rapide la care ai nevoie de el.

Peste

Pare surprinzator, dar nu e nevoie sa astepti sa se decongeleze un file de peste ca sa il gatesti. E suficient sa il pui sub un jet de pa rece, sa il lasi intre doua servetele de hartie si sa il pui in tigaie. Va avea nevoie de cateva minute in plus pe foc, dar va fi la fel de gustos ca un file proaspat.