1. Foloseste legume proaspete
Legumele sunt in cea mai buna forma atunci cand abia sunt culese din gradina. Daca vrei sa le pui la murat, incearca sa le folosesti pe acestea. Cu cat sunt mai proaspete, cu atat vor fi mai gustoase si mai crocante.

2. Taie tulpina castravetilor
Acest sfat este strict pentru castraveti si este foarte important. Daca le inlaturi tulpina, vei obtine castraveti murati fermi si gustosi.

3. Ai grija la marimea legumelor
Cu cat sunt mai mici, cu atat vor fi mai moi dupa ce vor sta la murat. Asa ca, in loc sa le tai felii sau fasii, pune-le intregi.

4. Tine cont de timp
Atunci cand pui muraturi, trebuie sa le fierbi ca sa omori bacteriile si ca sa le sigilezi perfect. Insa ai mare grija sa nu le fierbi prea mult timp. Risti sa obtii niste muraturi moi.

5. Incearca muraturile la rece
Daca nu-ti place efectul caldurii asupra muraturilor, poti sa sari complet peste partea cu apa clocotita si sa le pui la frigider. Acestea nu rezista in timp la temperatura camerei, insa daca le vei tine in frigider, vor fi excelente.

Sursa: www.thekitchn.com