De cele mai multe ori apelezi la iaurt simplu si cerealele din cutie pentru prima masa a zilei. Ce ai zice daca schimbi putin rutina si adaugi un topping delicios pentru un mic dejun special? Incearca-le macar in weekend!

1 Smochine caramelizate. Pentru asta ai nevoie de cateva smochine proaspete, taiate in sferturi pe care sa le sotezi in 2 linguri de miere incalzita si aromatizata cu 1 fir de rozmarin. Dupa 2-3 minute vei avea niste smochine invelite intr-un strat lipicios de miere. Pune-le peste iaurt grecesc impreuna cu 1 lingura de fistic prajit si tocat marunt.

2 Amarant prajit. Aceasta cereala apreciata in bucatariile sud-americane pentru valorile ei nutritionale, poate fi un topping perfect alaturi de cateva felii de fructe proaspete. Ca sa prajesti boabele de amarant foloseste o oala sau tigaie din fonta incinsa la foc mare. Prajeste 2 linguri de amarant pana cand boabele devin albicioase (procesul seamana mult cu cel prin care faci popcorn).

3 Topping cu miere, unt de arahide si biscuiti de ovaz. Mai intai incalzeste la cuptorul cu microunde cateva linguri de unt de arahide. Amesteca-l in iaurtul simplu, apoi presara deasupra biscuiti maruntiti si 2 lingurite de miere. Vei avea un mic dejun care iti va potoli si pofta de dulce.

4 Compot de citrice. Cateva felii de portocale si grepfrut iti vor inveseli chiar si cea mai frigurasa dimineata. Dar, cum citricele sunt prea acide pentru a fi adaugate simple peste un bol de iaurt, pregateste din ele un compot dulce care se va potrivi mai bine la micul dejun. Ai nevoie de 2 grepfrut, 2 portocale si 4 mandarine.

Curata-le si scoate-le frumos feliile. Indeparteaza membrana alba de pe acestea si pastreaza sucul lor. Amesteca sucul cu coaja de la o portocala, 2-3 linguri de miere, 1 pastaie de cardamom, 1 bucatica de ghimbir si pune totul la fiert, la foc mic, timp de 5 minute. Strecoara siropul format si amesteca-l cu feliile de citrice pastrate. Foloseste acest topping pentru iaurtul simplu.

5 Topping cu stafide, nuci si miere. Daca insisti sa mananci micul dejun clasic, in care sa pui cereale integrale, adauga si stafide, nuci tocate si 2 lingurite de miere. Sau, si mai bine, inlocuieste cerealale cu felii proaspete de banana.