Daca in mod obisnuit sari peste micul dejun pentru ca esti pe fuga, iti vom da motive sa nu mai repeti figura maine. Dimpotriva, daca esti din categoria opusa si mananci ceva dis de dimineata iti vom face pofta si de un ceai langa mancarea ta preferata.

Un sandvis cu paine prajita si ceauri calde

Indiferent daca esti un fan al painii albe sau a celei integrale, daca iti place sa o ungi cu unt sau crema de branza, miere sau dulceata, cea mai naturala pereche langa ea nu poate fi decat ceaiul.

  • Langa painea prajita cu dulceata poti sa pui o ceasca cu Earl Grey, ceai Irish Breakfast (daca painea este integrala) sau Oolong (daca dulceata este de trandafiri) 
  • Langa painea prajita cu unt poti sa bei ceai negru indian - Assam sau ceai negru Ceylon
  • Langa painea prajita cu miere e indicat un ceai alb
  • Langa painea prajita cu crema de branza poti sa bei ceai ceai verde indian – Darjeeling, cunoscut pentru unele note florale

Fructe proaspete la micul dejun

Sunt multe persoane care opteaza  dimineata pentru o portie de fructe. Sunt ideale daca vrei energie si vitamine la prima ora si nu sunt de evitat in combinatie cu o ceasca de ceai. In general, fructele se potrivesc de minune cu ceaiurile negre reci (cu gheata), ceaiuri de fructe cu gheata, ceaiuri rooibos (reci sau fierbinti) sau ceaiuri oolong calde, mai ales daca le adaugi si putina miere.

Cerealele sunt cea mai buna alegere langa un ceai

Cerealele integrale cu lapte sunt cel mai usor de preparat mic dejun, asa ca muti apeleaza la ele. Le poti adauga o ceasca de ceai bun si vei avea un inceput de zi complet. In general, cerealele sunt perfecte langa Masala Chai (un ceai negru cu lapte, mirodenii si zahar originar din India), ceai Assam cu lapte, ceai negru Ceylon, ceai negru Darjeeling sau Oolong cu lapte.

Cornuri si croissante dulci

Daca vrei sa te simti ca la Paris te duci la cea mai buna patiserie si iti cumperi un croissant din foitaj, pufos si aromat cu unt, pe care sa il savurezi langa un ceai. Regula generala spune ca orice tip de ceai negru, cu sau fara lapte, se potriveste foarte bine langa produsele de patiserie.

Daca vrei sa faci combinatia perfecta. atunci trebuie sa alegi ceaiul in functie de umplutura croissantului. De pilda, un croissant cu ciocolata este bun langa un ceai Assam, Darjeeling, Ceylon, in timp ce un pateu cu branza e mai bun langa o ceasca de ceai verde japonez.

Un iaurt si un ceai bun completeaza micul dejun

In functie de iaurtul pe care il preferi iti vei alege si ceaiul de dimineata. Un iaurt simplu cere langa el un ceai Ceylon cu arome de citrice, iar un iaurt cu aroma de vanilie il poti manca lana un ceai Rooibos sau unul de fructe.

Mic dejun complet

Daca ti-ai facut loc printre cei care sunt obisnuiti sa manance bine dimineata si isi pune pe masa oua, sunca si paine prajita, trebuie sa stii ca un ceai merge la fel de bine ca o cafea langa acest meniu. Cele mai indicate sunt ceaiurile negre tari, dar la fel de bine poti sa iti umpli cana cu Earl Grey sau Rooibos.

Noi militam pentru micul dejun indiferent de combinatie pentru ca este cea mai importanta masa a zilei. Te invitam sa ne spui care e aroma ta preferata de ceai la masa de dimineata si in ce combinatii o preferi.