Daca pana acum ai ocolit berea la sticla, doar de teama ca te vei trezi cu o colectie de sticle goale de care nu stii cum sa scapi din casa, ar fi bine sa te mai gandesti odata cand iti cumperi bautra preferata. Desi sticlele atarna mai greu in sacosa si nu prea ai variante de reciclare, sunt cel mai bun ambalaj pentru berea ta.

Plasticul schimba gustul berii
Prima explicatia care te-ar putea convinge sa renunti la berea la PET este ca acest ambalaj afecteaza gustul bauturii. In sticla, gustul berii ramane intact pentru ca nu interactioneaza chimic cu aceasta. Pe de alta parte plasticul (care are in componenta petrol si multe elemente chimice) ar putea interactiona si schimba gustul. PET-urile, in care gasesti imbuteliate unele tipuri de bere, pot transfera in bautura o parte din chimicalele continute, atunci cand sunt supuse schimbarilor termice (foarte frig sau foarte cald). Mai mult decat atat, plasticul nu rezista procesului de pasteurizare prin care ar trebui sa treaca sticlele dupa ce sunt umplute cu bere si sigilate.

Berea la PET isi pierde calitatile
Plasticul este un material mai poros decat sticla (care este aproape impermeabila pentru oxigen si dioxid de carbon). Mai clar de atat, asta inseamna ca berea (sau orice alta bautura) isi va pierde calitatile mai repede daca este imbuteliata in sticle de plastic pentru ca dioxidul de carbon pe care il are in componenta se va pierde mai usor.

Aluminiu, un amblaj sigur
In ceea ce priveste dozele din aluminiu, practice si usor de transportat, acestea protejeaza berea la fel de bine ca sticla. Asta pentru ca pe interior sunt acoperite cu un strat dintr-un polimer special care reduce riscul scurgerii de metale din aluminiu in bere. Mai mult, un astfel de ambalaj este opac si protejeaza bautura si de lumina.