Votca e consumata inca din Evul Mediu si este una dintre cele mai populare bauturi din lume. Are o istorie destul de lunga si in medicina. Acum sute de ani, vracii o recomandau pentru aproape orice boala: de la colici pana la infertilitate. Este perfecta in cocktailuri, dar este consumata si simpla in tarile Europei centrale si de nord. 

Uite ce intrebuintari ii poti gasi:

1. Trateaza iritatiile provocate de iedera

Frunzele de iedera pot provoca unele reactii alergice pe piele atunci cand le atingi. Ca sa scapi de senzatia neplacuta toarna pe locul iritat putina votca. Va avea efect imediat. 

2. Improspateaza mirosul  hainelor 

Suprinzator, daca stopesti hainele cu votca acestea nu vor mirosi a alcool, ci a curat. Pulverizeaza votca, agata-le pe un umeras si pune-le intr-un loc uscat si bine aerisit. Votca indeparteaza mirosurile si distruge bacteriile.  

3. Stalucire pentru robineti

Este foarte usor sa cureti robientii din crom sau ceramica folosid o laveta moale imbibata in votca. 

4. Pasteaza florile proaspete

Adauga cateva picaturi de votca si o lingurita de zahar in apa din vaza cu flori pentru a le pastra frumoase mai mult timp. Schimba amestecul in fiecare zi. 

5. Scapa de insecte si tantari

Poti folosi un pulverizator in care sa pui votca si sa o folosesti fie direct pe insecte, fie pe piele in locul unui repelent clasic. 

6. Par stralucitor

Votca nu te face doar sa ai o imagine mai frumoasa despre lumea din jur atunci cand o bei. Poate cu adevarat sa te faca sa arati mai bine. Intr-o sticla de sampon de 200ml toarna 30ml de votca si foloseste amestecul pentru a-ti spala parul. Va fi mai matasos si mai stralucitor. 

7. Scapa de mucegai

Mucegaiul se raspandeste repede si poate shimba si mirosul placut dintr-o camera. In locul solutiilor chimice clasice foloseste direct votca. Pulverizeaza peste zona cu mucegai si lasa asa timp de 15 minute. Apoi freaca bine locul respectiv.