Ciocolata calda era apreciata de acum 2.000 de ani, din vremea maiasilor. Aztecii i-au daugat mirodenii si au facut din ea o bautura demna de regele lor, iar azi este una dintre cele mai apreciate bauturi calde in sezonul rece pe care o consuma si copiii, si adultii deopotriva.

Pe langa senzatia de caldura, odata cu gustul bun ciocolata calda aduce si un plus de sanatatate in organism.

1. O bautura care pune inima in functiune. Pentru ca se prepara cu mult lapte, ciocolata calda protejeaza inima impotriva infarctului, in timp ce continutul ridicat de ciocolata o face o bautura mai bogata in antioxidanti decat ceaiul verde, spun cercetatorii de la Universitatea Cornell intr-un studiu facut in 2003.

2. O bautura cu efecte stralucitoare pentru piele. Tot continutul ridicat de ciocolata face din aceasta bautura fierbinte un cocktail benefic pentru pielea ta. Ciocolata are flavonoide, care, potrivit unui studiu facut in 2006 protejeaza impotriva razelor UV ale soarelui si imbunatateste aspectul tenului.

3. O bautura care previne diabetul. In ciuda faptului ca e atat de dulce, ciocolata calda poate sa stimuleze activitatea insulinei, arata un studiu facut de cercetatorii italieni, in 2005. In plus, un alt studiu realizat de americanii de la Universitatea din Boton, arata ca printr-un aport mai mare de calciu (pe care laptele il are din plin) este redus riscul aparitiei diabetului de Tip2 in cazul femeilor.

4. O bautura care pune creierul in functiune.Un studiu facut in Marea Britanie a demonstrat ca o cana de ciocolata calda iti poate imbunatati rezultatele la un test de matematica, in timp ce un alt studiu facut de Universitatea Johns Hopkins a descoperit ca ciocolata poate proteja creierul de efectele unui atac cerebral.

5. O bautura buna pentru silueta. Lactatele reduc nivelul de tesut adipos de la nivelul stomacului, spune un studiu facut de Universiatatea din Tennessee. Iar ciocolata neagra poate incetini procesul digestiv, astfel incat sa iti creeze senzatia de satietate. Combinate in ciocolata calda, cele doua pot fi un amestec perfect pentru a-ti remodela silueta.