Nu toata lumea se poate baricada in casa cand afara e frig, asa ca in zilele cu temperaturi scazute ai nevoie de un supliment de caldura la purtator. Il poti prepara de acasa si il transporti cu un termos pentru a ramane fierbinte mai multe ore.Fie ca esti fan al ciocolatei calde, al cafelei cu mult lapte sau al ceaiului fierbinte exista pentru fiecare cate o reteta speciala care sa te binedispuna pe vreme rece.

Iata noile vedete al bauturilor calde pe care sa le incerci in fiecare zi, singur, cu colegii de serviciu sau acasa cu prietenii.

1. Ciocolata calda pe bat

Iti va indulci ziua instantaneu si va fi o adevarata surpriza pentru cei care o gusta pentru prima oara. De fapt, secretul consta in cubuletele de ciocolata preparate separat, pe care le inmoi si le topesti direct in cana, in laptele fierbinte. Iti trebuie ciocolata menaj simpla (neagra sau alba) pe care sa o topesti si sa o ingheti in tavita pe care o folosesti vara pentru cuburile de gheata. Poti condimenta ciocolata cu orice iti pofteste inima: scotisoara, cardamon, vanilie, nucsoara sau chiar chili. Inainte sa pui ciocolata la rece ai grija sa asezi in fiecare patratel al tavitei cate un betisor de lemn, cum sunt cele pentru frigarui. In cateva ore cuburile de ciocolata sunt gata si le poti folosi pentru o cana de ciocolata fierbinte.

2. Ciocolata alba fierbinte cu bezea

Lapte cald, un stop de vanilie si multa ciocolata alba. Asa arata rasfatul pentru o dupa amiaza friguroasa. Iti trebuie 1 cana de lapte fierbinte, 2 lingurite de zahar vanilat si 50g de ciocolata alba rasa pentru fiecare cana pe care o pregatesti. Surpriza din varful canii este o bezea dulce pe care o poti cumpara sau o poti pregati chiar tu acasa.

3. Latte cu scortisoara

In pauza de pranz nimic nu te poate incalzi mai bine decat un cafe latte cu multa scortisoara. Pune langa el si o bucata de turta dulce si ziua se insenineaza. Poti sa il pregatesti de acasa dimineata cu 50 ml de lapte fierbinte, 1 lingurita de vanilie, un praf de ghimbir uscat si un stop de scotisoara, amestecate bine. La final adaugi 25 ml de cafea neagra si bautura este gata.

4. Ceai condimentat

Un ceai cu influente indiene, cu lapte, arome de scotisoara, cuisoare si cardamon. Pentru a-l pregati ca la carte ai nevoie de ingrediente proaspete si nu de pliculete cumparate de la magazin, dar merita efortul sa inveti sa folosesti o strecuratoare. Ai nevoie de 2-3 felii de ghimbir, 2-3 lingurite ceai negru, 1 bucata dintr-un bat de scortisoara, 1 lingurita seminte de fenicul si 2 seminte de cardamon. Amesteca ¾ dintr-o cana de lapte si ¼ dintr-o cana de apa, pune-le la fiert si adauga inainte sa fiarba condimentele, cu exceptia ceaiului. Cand apa fierbe pune si ceaiul negru. Opreste focul si lasa-le acoperite sa infuzeze timp de 2 minute. Mai trebuie zahar, dupa pofta, si ceaiul e numai bun!

5. Infuzie energizanta

Te simti lipsit de vlaga in timpul gerului? Incearca o potiune care te va umple de energie. Ai nevoie de frunze proaspete de menta, salvie si rozmarin chiar si cu codite cu tot. Doua maini din aceste ingredinete verzi sunt suficiente. Pune-le intr-un ceainic, incalzeste apa si ia-o de pe foc inainte sa dea in clocot si toarn-o peste frunze. Acopera bine si lasa-le sa infuzeze pentru 10 minute. Bea ceaiul fierbinte fara sa scoti din ceainic frunzele .