Ingrediente:

  • unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 200 grame ciuperci champignon
  • 6 oua
  • 2 linguri de cimbrisor maruntit
  • ¾ cana lapte
  • ½ cana mozzarella
  • sare
  • piper 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tapeteaza patru ramekin-uri cu unt sau cu ulei de masline, dupa placul tau.

Taie 200 grame de ciuperci in felii sau in sferturi. Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, adauga ceapa si apoi ciupercile. Adauga sare, piper, cimbrisor si amesteca bine, apoi ia tigaia de pe foc.

Batele ouale bine cu laptele, sare si piper. 

Imparte ciupercile gatite in cele patru ramekin-uri. Adauga mozzarella peste ele, apoi imparte compozitia cu ou in cele patru recipiente. Daca doresti, poti sa adaugi inca putin mozzarella si la final. 

Lasa-le la cuptor 20-25 de minute, apoi lasa-le 5 minute la racit si serveste.

 

Pofta buna!