Vă recomandăm să măsuraţi regulat picioarele bebeluşului pentru a vă asigura că cumpăraţi pantofii potriviţi pentru stadiul potrivit. Acest lucru va asigura că cel mic are sprijinul corect pentru dezvoltarea lor. Îngrijirea zilnică trebuie să includă spălarea şi uscarea picioarelor, în timp ce unghiile de la picioare trebuie să fie tăiate deseori. Alegerea şosetelor fabricate din fibre naturale va ajuta la menţinerea picioarelor mici calde. Toţi pantofii noştri de pe Giraffeshoes.ro sunt confecţionaţi cu materiale respirabile pentru a asigura prospeţimea pe toată ziua.


Copilul trebuie să poarte pantofi atunci când învăţa să meargă?

Cel mai bine este să permiteţi copilului să meargă desculţi cât mai des în primele etape ale mersului. Acest lucru permite picioarelor să respire şi să simtă podeaua pentru stabilitate. Cu toate acestea, asiguraţi-vă că nu există obiecte ascuţite care ar putea provoca vătămări şi utilizaţi încălţăminte atunci când merge pe jos sau în locuri publice.


Care este diferenţa dintre croazieră şi mers?

Croazieră este etapa dintre tararea şi mersul este etapa în care copilul  se pregăteşte să facă primii paşi. S-ar putea să descoperiţi că vor folosi canapeaua pentru a se menţine pe picioare sau pentru a face paşi mici. Pantofii  de croazieră vor oferi sprijinul de care au nevoie pentru a începe, în cele din urmă, aceşti primi pasi trepidanţi.


Copilul meu are picioarele plate?

Copiii mici nu au un arc vizibil la picior ca copiii mai mari şi adulţii. În schimb, în ​​această etapă, există un ţesut moale în această zonă pentru a proteja oasele în creştere. Acest lucru, în combinaţie cu postura pe care bebeluşii o adoptă atunci când se plimba prima dată, da aspectul unui picior plat, dar, de obicei, piciorul va avea forma corespunzătoare mai târziu. 


Când vor înceta picioarele copilului meu să crească?

Odată ce copilul va atinge vârsta şcolară, piciorul acestuia nu va mai creşte la fel de repede.  Picioarele nu mai cresc foarte rapid, iar până la vârsta de 10 ani, majoritatea fetelor au finalizat 90% din creşterea piciorului. Un băiat va avea piciorul crescut în procent de  80 la sută până la 10 ani. Picioarele încetează să crească pentru majoritatea fetelor la vârsta de 14 ani. Creşterea picioarelor se opreşte pentru băieţi când împlinesc 16 ani.


Cât de des trebuie să înlocuiesc încălţămintea copilului meu?

Acest lucru depinde de aspecte precum uzură, dar cel mai important este că pantofii să se potrivească. Picioarele copilului cresc în medie cu trei dimensiuni în primul an, apoi două dimensiuni până când încep şcoală şi o dimensiune până când ajung la adolescenţă. Dar, desigur, fiecare copil este diferit, aşa că este important îi verificaţi pantofii şi să îi măsuraţi picioarele în mod regulat.


Copilul meu are nevoie de branturi?

Branturile pentru copii sunt de obicei folosite pentru a ajuta la corectarea problemelor legate de postura sau dezvoltarea picioarelor. Deci, acestea trebuie utilizate numai dacă sunt recomandate de către un profesionist în domeniul sănătăţii piciorului (pediatru). Dacă copilul trânteşte picioarele sau cade mai mult decât de obicei sau se plânge de picioare obosite / dureroase, cel mai bine este să ajungă la medicul specialist pentru o evaluare.


Copilul merge cu genunchii apropiaţi

De obicei aceasta nu este o problemă şi nu necesită îngrijorare. Ar trebui să se rezolve până la vârsta de 7 ani. Cu toate acestea, dacă observi că picioarele copilului tău se apropie din ce în ce mai mult în zona genunchilor ar trebui să vorbeşti medicului tău de familie, care poate oferi sfaturi sau pentru a remedia această problemă.

Copilul calca foarte mult pe interior


Acest lucru este foarte frecvent la copiii mici, deoarece picioarele în dezvoltare şi oasele gleznei fac ca picioarele să se rotească spre interior. Picioarele lor se vor alinia în mod corespunzător până la vârsta de 7 ani. Cu toate acestea, dacă modul lor de mers nu se îmbunătăţeşte, vizitaţi medicul de familie sau piciorul.


Cât de repede cresc picioarele copilului meu?

Picioarele copiilor cresc foarte repede. În primii trei sau patru ani, acestea pot creşte până la două dimensiuni în fiecare an. După vârsta şcolară, această creştere încetineşte până la aproximativ o dimensiune întreagă în fiecare an. Măsuraţi picioarele copilului în mod regulat pentru a vă asigura că au întotdeauna o încălţăminte care se potriveşte corect şi că această perioadă de creştere rapidă progresează normal.


Din ce materiale ar trebui să fie făcuţi pantofii copilului meu?

Noi recomandăm materialele naturale în care piciorul copilului să poată respira în mod corect. În sensul acesta copilul ar trebui să poarte pantofi din piele naturală sau din textile naturale. Se recomandă evitarea pantofilor făcuţi complet din cauciuc.


Care sunt cele mai importante caracteristici ale pantofilor pentru copii?

Confortul şi flexibilitatea sunt foarte importante. Este recomandat ca pantofii să fie îndoiţi cu mâna în momentul în care sunt cumpăraţi pentru a vedea dacă pantofii se îndoaie corespunzător. De asemenea, este bine că pantofii să lase suficient spaţiu piciorului astfel încât copilul să nu fie strâns de pantofi şi să se poată deplasa corect. 


Ţinând cont de acest ghid va fi foarte uşor ca pantofii copilului să fie cei potriviţi şi să îi ofere acestuia confortul necesar pentru a merge bine.