Pe lângă evitarea unor riscuri serioase, un coș de fum profesional crește și eficiența arderii, indiferent că este utilizat pentru un semineu pe lemne sau pentru o centrală termică pe gaz. În cele din urmă, te vei bucura de o sursă de încălzire care funcționează în condiții optime, dar și o serie de economii serioase la bugetul familiei.

Așa cum recomandă și autoritățile abilitate, este foarte important să construiești un coș de fum cu materialele potrivite, dar mai ales să apelezi la o firmă specializată. Personalul de acolo te poate îndruma către un produs perfect funcțional, potrivit pentru sistemul tău de încălzire. Pefoc.ro este un partener de încredere, de unde poți achiziționa orice tip de coș de fum - ceramic, inox, caramida sau șamotă. Acestea sunt disponibile în configurații diferite pentru a se potrivi cu orice tip de focar.

Indiferent că te gândești la un cos de fum ceramic, de beton sau din inox, îți prezentăm în continuare câteva criterii de bază, pentru a-ți ușura misiunea de a lua cea mai bună decizie:

- Lungimea coșului de evacuare. Lungimea acestei componente trebuie să fie mai mare decât coama casei pentru a evita anumite probleme de functionalitate, printre care răcirea fumului. Acest fenomen împiedică funcționarea optimă a coșului, reduce tirajul natural și poate contribui la pătrunderea fumului în interiorul încăperii.

- Diametrul canalului de evacuare. Stabilirea diametrului corect este esențială pentru a asigura tirajul optim al sistemului de încălzire. De asemenea, în acest fel se poate împiedica apariția depunerilor de funingine atunci când tirajul este prea mic. La polul opus, un diametru potrivit elimină posibilitatea de a avea un tiraj prea mare și, totodată, un consum ridicat de lemne.

- Montajul profesional. Având în vedere toate implicațiile coșului de fum, instalarea acestuia trebuie realizată de personal calificat și autorizat. Pefoc te poate ajuta în acest sens, întrucât dispune de specialiști pregătiți să monteze orice tip de coș de fum.

Recomandarea specialistilor de la Pefoc.ro este să alegi un horn inox sau un coș de fum izolat, acestea fiind concepute pentru a conferi o funcționalitate excelentă, fără să ai parte de incidente neplăcute. Un produs premium, te ajută să eviți problemele legate de condens, un tiraj prea mare sau prea slab, dar și apariția coroziunii în urma acțiunii factorilor externi. În plus, prețurile coșurilor de fum sunt accesibile și variază în funcție de dimensiunile alese, combustibilul folosit Pefoc.ro te așteaptă cu produse profesionale realizate de producători consacrați și dispune de specialiști ce pot asigura montajului pentru coșuri de fum pentru locuințe, dar și pentru spații industriale. Tot aici vei găsi cele mai moderne și eficiente șeminee pe lemne, gaz sau electrice.