Beca's Kitchen, Zexe Zahana, Le Bistrot Francais, Joseph by Joseph Hadad apar in topul realizat de La Liste, care pune in valoare cele mai apreciate restaurante de pe cele cinci continente. Acesta a fost prezentat de Philippe Faure - presedinte al agentiei de promovare a turismului Atout France, in prezenta lui Laurent Fabius - ministru al Afacerilor Externe si Dezvoltarii Internationale al Frantei.

La Liste propune o grila de lectura obiectiva, transparenta, de anvergura internationala. Pentru a garanta obiectivitatea si independenta clasamentului, La Liste s-a bazat pe experienta unor chefi de prestigiu, care au fost rugati sa evalueze, in mod confidential, ghidurile de specialitate din tarile lor, 300.000 de publicatii de acest fel fiind consultate online.

Japonia se situeaza pe primul loc in clasamentul propus de La Liste, cu 127 de restaurante mentionate, urmata indeaproape de Franta cu 118 restaurante in top, Statele Unite (101), China (69) si Spania (52).

In 2015, restaurantul Le Bistrot Francais a participat la campania "Gout de France/ Good France", care are ca scop promovarea valorilor gastronomiei franceze in lume.

Editia de anul viitor a Gout de France va avea loc pe 21 martie, iar restaurantele din Romania care doresc sa ia parte la acest eveniment de marca dedicat rafinatei gastronomii "a la francaise" sunt invitate sa se inscrie pana pe 7 ianuarie 2016, completand formularul online.

Foto main: Joseph by Joseph Hadad