Studioul a fost gandit ca un „loc de joaca” care sa gazduiasca ateliere de gatit, testari de retete si meniuri, intalniri gourmet, sedinte foto si lansari de produse sau petreceri private.

"Mi-am dorit o bucatarie deschisa, un spatiu care sa adune oamenii in jurul mesei. Pe langa mancare, am vrut un loc care sa creeze momente. De asta m-am si apucat de gatit, pentru ca era o experienta pe care o puteam imparti cu ceilalti – sa faci ceva, sa oferi, sa vezi ca oamenii se bucura si, astfel, sa primesti si tu inapoi", povesteste Cristina Mazilu despre cum i-a venit ideea unui open kitchen.

Studioul de 90m2 se afla intr-o zona veche a Bucurestiului, pe Fainari, la numarul 5, si a fost amenajat de catre arhitecta Eliza Yokina, co-fondatoare a biroului de arhitectura SYAA. Coloana vertebrala de la care a pornit amenajarea intregului spatiu este masa comunala prelungita cu insula de gatit.

"Am plecat de la viziunea Cristinei asupra a ceea ce este o experienta culinara si am putut sa dau actuala configurare a spatiului – practica si functionala, deopotriva. Pentru Cristina, pe langa explorarea gusturilor si placerea degustarii, sunt importante legaturile care se tes intre oameni, printre farfurii si tacamuri, felul in care interactioneaza ei si cum un pretext de o cina sau un brunch poate fi o experienta sociala in sine", completeaza Eliza Yokina.

Vezi in galeria foto mai multe imagini cu Mazilique Studio!