Te intrebi daca locul unde obisnuiesti sa iesi cu prietenii seara se potriveste si pentru intalnirea in doi? Uite ce trebuie sa aiba ca sa intre in categoria “demn de romantism”.

Lumina obscura

Un restaurant romantic nu e niciodata prea luminat. Daca sala in care iei masa este in semi-intuneric, anihileaza oarecum perechile de ochi care s-ar putea atinti asupra voastra si va da senzatia ca sunteti singuri si ca tot localul este al vostru. Si sa nu uitam ca intotdeauma luminile slabe si flacara lumanarilor flateaza silueta unei doamne si o invaluie in mister.

Nici pub, dar nici high class

Nu poti sa iti duci jumatatea la prima intalnire la carciuma din cartier. O fi cel mai confortabil loc din oras pentru tine si poate ca are un meniu excelent, dar trebuie mai mult de atat ca sa impresionezi. Nu merge nici in extrema cealalta, incat sa rezervi o masa la cel mai sofisticat si mai scump restaurant din oras. Cauta un loc elegant, dar nu “scortos”, unde sa te simti bine si confortabil, fara sa simti nevoia sa stai teapan la masa. Elegant nu inseamna neaparat scump. Eleganta tine de atmosfera localului si nu de preturile din meniu.

Muzica in surdina

Muzica ar trebui sa dea tonul discutiilor in doi, sa para ca un negativ pentru versurile pe care vi le spuneti. S-ar putea sa sune “siropos” de romantic, dar gandeste-te cum ar fi daca in boxe tipa basii unei trupe rock, iar voi sunteti nevoiti sa strigati ca sa va auziti. Nu cauta nici localul cu violinist care vine sa fredoneze o romanta la ureche. Cand abia iti gasesti cuvintele de emotie, nu vrei sa te intrerupa nimeni atunci cand ai in sfarsit curaj sa rostesti un compliment.

Scaune confortabile

Nici nu stii cat de mult conteaza asta intr-o intalnire reusita. Daca toate merg bine si va simtiti minunat impreuna, veti vrea sa trageti de timp la o cafea si un desert. Dar cand te doare spatele si sezutul de la scaunele incomode, nu stii cum sa ceri mai repede nota!

Meniu prietenos pentru cupluri

Daca ai mai trecut pe la restaurantul respectiv ii cunosti deja meniul si stii la ce sa te astepti. Daca e o noutate, atunci verifica inainte sa ajungi acolo lista de preturi, vinurile scumpe, deserturile care pot fi mancate in doi. Sau incerca sa vorbesti cu personalul si sa aranjezi un meniu special pentru voi doi in care toate felurile de mancare sa fie impartite din aceeasi farfurie.