Tot mai multi bucuresteni renunta la carierele lor din corporatii si aleg sa-si schimbe radical viata. Isi transforma pasiunea intr-o afacere si pornesc pe un drum cu totul si cu totul nou. Este si cazul a doua tinere, Diana Dumitrel si Cristina Hociung, care s-au aliat pentru a-si construi un vis.

“Povestea mea nu este una aparte; o regasesc, din ce in ce mai des, in vietile prietenilor apropiati sau in ale necunoscutilor, atunci cand citesc bloguri sau reviste de business. Incepe asa: acum un an de zile, dupa o relativ lunga perioada de zbucium, am luat decizia de a ma desprinde de mediul corporate in care lucrasem in ultimii 3 ani si jumatate si sa incep ceva pe cont propriu. Imboldul l-am gasit in cartea "Despre frumusetea uitata a vietii" a lui A. Plesu, care a functionat ca si catalizatorul de care era nevoie pentru ca reactia sa se produca.  In clipa in care am luat aceasta decizie, stiam cateva lucruri: ca imi doresc sa lucrez intr-un mediu frumos, cu lucruri frumoase si ca vreau ca ceea ce fac sa aduca un strop de bine in viata celorlalti. Eram o obisnuita a ceainariilor, pentru ca le percepeam ca oaze de liniste in vacarmul urbei, iar clipele petrecute acolo erau momentele mele pretioase de evadare din viata traita intr-un ritm mult prea alert. Raspunsul la intrebarea "ce as putea sa fac?" s-a lasat, asadar, gasit destul de usor”, ne-a povestit Diana.

Cristina s-a alaturat proiectului la aproximativ o jumatate de an de la debutul lui: ”Cristina a venit ca o frumoasa completare a punctelor mele tari. Eu sunt omul creativ, caruia ii place sa conceapa, sa viseze cu ochii deschisi, sa faca scenarii mii si mii. Cristina, pe de alta parte, este omul realist, care jongleaza cu numerele, care se hraneste cu date concrete.”

Joie de Vivre, sau bucuria de a trai: ““Numele a fost rezultatul unui efort de echipa. Stiind care este "mesajul" pe care proiectul nostru doream sa il transmita, am inceput sa notam cuvinte, propozitii care ne veneau in minte pe aceasta tema, sa le combinam, amestecam, potrivim. Rezultatul a fost o lista "scurta" de 10 nume posibile, pe care am supus-o votului cercului nostru de prieteni. Joie de Vivre a iesit castigator”, ne-a explicat Diana.

Ceainariile sunt noile cafenele? Tot mai multi oameni aleg sa-si petreaca timpul intr-un loc in care sa se simta ca acasa: 

“Ca si spatiu, ne-am imaginat-o de la bun inceput ca un loc primitor, care sa oglindeasca atmosfera calda si intima a unei locuinte; nu al oricarei locuinte, ci al uneia chic, vesele, care iti bucura ochii si sufletul. Interiorul, alcătuit din trei încaperi, fiecare cu o atmosferă şi o identitate proprie, este realizat într-un stil bohemian-chic.  În camera roşie, cum ne place să o numim datorită culorii tapetului ce îmbraca pereţii, se combină elemente clasice şi moderne în acelaşi timp. Am optat pentru mobilier alb şi negru, combinând elemente de decor în culori vii,  ornamente şi accesorii originale şi unice.

Camera marocană, cu cele doua divane încarcate de perne în texturi si culori multiple, are rolul de a te introduce într-o atmosfera orientală, care te imbie la rasfăţ. În camera maro vei regasi o ambianta usor rustica, parfumata de ceaiurile noastre expuse aici in recipiente mari, care iti permit sa le descoperi compozitia si parfumul. Terasa este cocheta, romantica, cu suave note provensale, date de mobilierul dantelat si de jardinierele cu lavanda presarate din loc in loc. Intimitatea iti este oferita de perdelele de bambus, care creeaza in mod natural mici separeuri, racoarea iti este garantata de umbra teiului, iar deliciul vizual este promis de iazul in care nuferii tocmai si-au deschis florile.”

Ce poti manca intr-o ceainarie? 

“Meniul ceainariei noastre este, asa cum il numim noi, de "mini-cuisine". Nu vei gasi in el preparate din categoria "grea" a fripturilor cu cartofi, insa vei putea descoperi o sumedenie de lucruri care iti vor incanta papilele gustative si iti vor stampara foamea. Sandwichurile proaspete, tapasurile savuroase, quicheurile cu aer provensal, supele creme numai bune pentru incalzit sufletul si trupul, salatele revigorante si deserturile care, garantat, iti vor indulci starea de spirit, sunt preparatele care intra in alcatuirea meniului nostru. 

Meniul de bauturi, la randul lui, este suficient de cuprinzator incat sa multumeasca pe oricine: peste 50 tipuri de ceaiuri delicioase, care pot fi servite calde sau cu gheata, limonade racoritoare, cocktailuri cu ceai, precum si o selectie de vinuri parfumate si beri mai putin intalnite. “

Gazde full-time: “Pentru clientii nostri, Joie de Vivre este mai degraba "casa unui prieten" la care vii pentru o ceasca de poveste, dupa o zi grea, pentru a-ti odihni trupul si mintea, pentru a regasi pofta de viata.

Pentru noi ceainarie a devenit o a doua casa. Asta nu pentru ca muncim prea mult, ci pentru ca ne simtim "ca acasa", fapt pe care il punem pe seama felului in care este amenajat spatiul, a aerului care pluteste aici. Publicul pe care il tintim este alcatuit din oameni de toate varstele, care cauta un loc in care sa se ascunda de zgomotul si agitatia urbei si sa se poata bucura de o mancare delicioasa si de un ceai excelent, fie impreuna cu cei dragi, stand la taclale sau jucand canasta, fie singuri, cu o carte buna in mana. “

Adresa: str. N.Paulescu, nr.61, sector 5, Bucuresti

Contact:  rezervari@ceainaria-joiedevivre.ro, 021/4109401