Decizia a fost luata de Michel Roux, fondator al restaurantului The Waterside Inn din Bray, care a decis ca mancarea trebuie sa fie despre arome si despre experiente, nu despre fotografii. Prin urmare, a pus la intrarea in restaurant un semn care interzice fotografierea.

"In ultima perioada ma deranjeaza faptul ca oamenii fac poze la mancare. Asa ca am pus un semn la intrare - <<Va rugam, fara fotografii>>", a declarat Michel Roux pentru Daily Mail. "Poate ca o data in timpul mesei simti nevoia sa faci o poza pentru ca vezi ceva neobisnuit. Dar cum ramane cu aromele? O poza nu poate sa capteze toate aceste arome", a completat el.

The Waterside Inn este condus in prezent de fiul lui Michel Roux, Alain, care a preluat stafeta de la tatal sau in 2002. Fiul lui Albert Roux, Michel Roux Jr., este proprietarul celuilalt restaurant cu trei stele Michelin din familie, Le Gavroche din Londra si este mai relaxat cand vine vorba de fotografiile in restaurant.

"Daca cuiva ii suna telefonul, ii sugeram din priviri: <<Inchide-l sau il aruncam in frapiera>>", a declarat Michel Roux Jr. anul trecut. Dupa care a adaugat: "Nu am nimic cu oamenii care fac poze. Si eu fac asta".

Michel Roux a deschis The Waterside Inn impreuna cu fratele sau, Albert Roux, in 1972. Restaurantul a obtinut trei stele Michelin in 1985, pe care le pastreaza si astazi. In prezent, un meniu de degustare cu sase feluri de mancare la The Waterside Inn costa 167.50 lire sterline, fara bauturi.