Pana si un grumand sofisticat s-ar putea fastaci cand ar trebui sa comande sau sa ceara la magazin unul din urmatoarele produse. Mai ales ca in tara lor numele poate fi interpretat.

Rollmops – in traducere, mopuri rulate

Daca observi acest produs in meniu, atunci sa nu crezi ca au gresit si au trecut vreun produs de curatare. Rollmops se refera la felii de hering murat, infasurat in jurul unor felii de ceapa, ardei capia si masline, prinse cu o scobitoare. Acest fel de mancare este extrem de popular in tarile din nordul europei inca din Evul Mediu. Numele lui are origini germane si vine de la cuvantul moppen, care inseamna sa faci o fata acra. Evident, atunci cand mananci herring murat!

Coffin Board sau “sandvis sicriu”

Sa nu crezi ca ai ajuns la o firma de pompe funebre daca descoperi un astfel de sandvis in meniu. Aceasta este o gustare foarte apreciata in Tainan, Taiwan. Este facut dintr-o bucata groasa de paine, prajita bine, scobita la mijloc si umpluta cu branza sau un amestec de carne si legume, acoperite cu o felie de paine. Numele sandvisului, desi iti cam taie foamea, vine de la aspectul lui: patru pereti de paine, o scobitura in mijloc si un capac deasupra.

Spotted Dick – un produs care te face sa rosesti

Si noua ne-a fost greu sa scriem traducerea, asa ca e lesne de inteles de ce nu l-ai putea pronunta mai ales daca te afli la un magazin britanic. In conserva vei gasi o budinca traditionala britanica cu fructe confiate. Daca spotted (patat) am putea intelege ca se refera la fructele amestecate prin budinca, partea referitoare la “dick” (organ genital masculin) nu a putut fi explicata.

Pocari Sweat - o bautura dedicata sportivilor

In traducere ar insemna “transpiratie Pocari”, dar in sticla nu vei gasi ceva dezgustator. Desi numele nu este atragator, bautura contine doar apa cu un gust usor de grepfrut si este promovata ca fiind o sursa buna de fier. Alegerea cuvantului sweat nu este, insa, intamplatoare. Compania japoneza producatoare a luat acesta decizie pentru a promova bautura pentru sportivi.

Ugli Fruit sau fructul urat

Cum sa cumperi ceva care prin nume iti spune ca este neatragator. Problema si-o pun americanii care gasesc pe piata acest fruct. Ugli este, de fapt, numele brandului Jamaican care il comercializeaza. Fructul, sa recunoastem nu foarte aspectuos, este un hibrid intre doua citrice: tangerina si grepfrut.

Paris-Brest, in traducere sanii Parisului

Pentru cei care inteleg engleza acest nume te poarta cu gandul spre un cabaret sau club deocheat din capitala Frantei. De fapt, este vorba de un desert delicios facut din aluat de pastiserie, umplut cu crema cu unt si aroma de praline si presarat cu migdale. Desertul a fost creat in 1891 si a primit numele unei celebre curse de ciclism pe ruta Paris-Brest-Paris.

Sursa: Zagat.com

Tags: mancare