Nigella Lawson are 53 de ani, dar arata ca de 30. Are forme, stil si mult chef de gatit.  A devenit rapid o senzatie printre britanicii gurmanzi dupa ce a promovat felurile ei de mancare simple si totusi extrem de aratoase. Ea obisnuieste sa isi tina fanii la curent cu ceea ce gateste pe Twitter unde posteaza frecvent fotografii ale felurilor de mancare.

Culmea este ca ea nici macar nu se considera un chef. "Nu sunt un bucatar profesionist. Nu am urmat o scoala in acest sens. Insa cred ca am ajuns aici pentru ca sunt putin neindemanatica in bucatarie si sunt o mama care se chinuie sa le faca pe toate. Cu alte cuvinte, sunt fix ca oamenii care ma urmaresc", a declarat ea pentru guardian.co.uk.

Desi se spune ca barbatii sunt cei mai buni bucatari si ca femeile ar trebui sa ramana la stadiul de amatoare sau bucatarese pentru familiile lor, Nigella Lawsan este o feminista convinsa si a demonstrat ca se poate. Ea este nominalizata pentru „bucatarul deceniului” alaturi de alti chefi revolutionari: Ferran Adrià, Jamie Oliver, Gordon Ramsay si altii.

Cu ocazia acestei nominalizari, Nigella a facut si o sedinta foto speciala, imbracata intr-o tinuta sobra si masculina, cu un ruj inchis la culoare, ca simbol al reusitei in aceasta lume a barbatilor.