Antricot
Alte denumiri din restaurante: Rib-Eye, Beauty Steak, Market Stek, Delmonico Steak, Spencer Steak, Scotch Filet, Entrecôte
Provine din regiunea intercostala (Rib = coasta) si este una din cele mai savuroase parti ale vitei, datorita fibrei grase care o strabate. Antricotul merge cel mai bine merge gatit la gratar si este cel mai gustos gatit mediu. Daca are si os, se numeste Rib Steak.

File
Alte denumiri din restaurante:
Tenderloin, Bifteck, Chateaubriand, Filet Mignon, Filet Steak, Fillet Steaks, Tournedos.
Este taiat din muschiul vitei si este cea mai apreciata carne de catre iubitorii de vita. Are o textura cremoasa, ca de unt, care iti lasa impresia ca ti se topeste in gura. Este gatit in sange si are o aroma puternica. Se poate gati atat la gratar, cat si la tigaie.

T-Bone
Alte denumiri din restaurante: Porterhouse
Contine o parte de vrabioara si o bucata din muschi, despartite de un os in forma de T. Se gateste la gratar. Grasimea tine carnea frageda si ii da o aroma puternica.

Vrabioara
Alte denumiri din restaurante:
Strip, New York Strip, Kansas City Strip, Top Sirloin
Este o bucata de carne din regiunea șalelor, in continuarea coastelor, ceea ce este foarte important de stiut pentru a-i intelege proprietatile. Aceasta zona este utilizata la minimum cat timp vita este in viata, tocmai de aceea este moale si putin grasa. Tocmai de aceea are o aroma intensa, apreciata de cunoscatori.

Iti recomandam sa studiezi si ghidul de mai jos al carnii de vita, la dimensiuni mari, pe visual.ly.