Dupa ce Rusia a pus embargo pe vinurile moldovenesti, in septembrie 2013, compania Purcari a trebuit sa gaseasca noi piete de desfacere. Incepand cu septembrie 2014, vinurile Purcari au fost acceptate in Norvegia, dupa mai bine de patru ani de negocieri.

Norvegienii au putut incerca 6 vinuri: Negru de Purcari, Cabernet Sauvignon,  Merlot, Pinot Grigio, Pinot Noir si Sauvignon Blanc. Cel mai vandut vin, Cabernet Sauvignon de Purcari, are un pret de raft de 119 krone, echivalentul a circa 270 de lei moldovenesti.

Pentru ca vinurile lor s-au vandut ca painea calda, compania s-a decis sa le multumeasca norvegienilor printr-un filmulet in care „vedete” sunt chiar muncitorii de la vinarie. Acestia din urma nu au ramas indiferenti: pe Reddit Norway au aparut mii de mesaje de sustinere. Iata doar cateva dintre ele:

„Nu ma pricep în vinuri, dar știu sigur ca urmatoarea sticla de vin cumparata va fi vin din Moldova” – DieselElektricKoala
„Am avut emoții cand l-am vazut. Asta te atinge puțin. Jos palaria pentru acesti moldoveni. E o onoare!” – Ronnie Solbakken
„Cel mai dulce lucru pe care l-am vazut azi” – mathleticist

Acestia au reusit sa se exprime in limba norvegiana, iar ce a iesit se poate numi o campanie geniala de marketing.