Romanii prefera berea blonda, iar 27% dintre consumatorii de bere din Romania considera ca a bea mai multe beri la rand este o dovada de masculinitate, potrivit celui mai recent Studiu National de Audienta (SNA) FOCUS, realizat de Biroul Roman de Audit Transmedia (BRAT).

Studiul mai arata ca pentru 30% dintre romani consumul de bere impreuna cu prietenii este un mijloc de relaxare si de interactiune sociala foarte important. Tendintele acopera perioada 2006-2014, iar universul studiului este reprezentat de populatia din mediul urban din Romania, cu varsta cuprinsa intre 14 si 64 de ani.

Studiul masoara preferintele de consum de bunuri si servicii ale populatiei urbane. Caracterul continuu al studiului si esantioanele mari (peste 10.000 de interviuri anual) permit observarea fluctuatiilor preferintelor populatiei si studierea lor in raport cu evolutia socio-economica din Romania. Marja de eroare este de +/-0,8%.

Potrivit celui mai recent studiu (SNA) FOCUS realizat de BRAT, 70% dintre barbatii romani nu refuza o bere cu prietenii oricat de ocupati ar fi, 27% dintre acestia considera ca a bea mai mult beri la rand este o dovada de masculinitate. Mai ales femeile sunt cele care privesc consumul mai multor beri la rand ca pe o dovada de masculinitate - 40% dintre respondentii care sunt de acord cu aceasta afirmatie fiind femei. Mai mult de jumatate dintre respondenti sunt casatoriti si 36% provin din localitati mici, de sub 50.000 de locuitori.

In ceea ce priveste procentul consumatorilor frecventi de bere cu acool se detaseaza barbatii, cu un procent de 79%. Femeile prefera berea fara alcool - 30% dintre romance o consuma cel putin o data pe saptamana.


Tags: beneficii, bere