Daca ai un program incarcat, e greu sa te tii de un meniu alimentar foarte strict, sa mergi la sala si sa-ti iei mancare la pachet, astfel incat sa poti declara cu adevarat razboi kilogramelor in plus. Insa daca adopti cateva strategii inteligente, vei putea sa te simti pe zi ce trece mai bine in corpul tau.

Renunta la gandirea “totul sau nimic”
Fiecare pas micut pe care il faci in directia unei vieti mai sanatoase poate face diferenta. Nu trebuie sa-ti schimbi radical stilul de viata si sa le faci pe toate ca sa ai corpul mult visat. Tocmai de aceea, un renunta la dieta daca nu ai mers la sala de cate ori ti-ai propus sau daca nu te-ai putut abtine de la un desert. In loc sa privesti fiecare zi de dieta ca pe un “succes” sau un “esec”, incearca sa incorporezi cat mai multe obiceiuri sanatoase in viata ta (atat cat se poate!). Asa ca, daca nu reusesti sa mergi la sala, nu te apuca sa mananci la fast-food, pentru ca “e o zi pierduta”. Din contra, compenseaza cu un meniu sanatos.

Mananca portii mai mici
Daca nu ai timp sa gatesti sau sa iti schimbi stilul de alimentatie, asta nu inseamna ca ai o scuza sa nu tii dieta. In schimb, ce poti face este sa mananci mai putin. Respecta doza zilnica de calorii recomandata si mai sari din cand in cand peste desert.

Nu sari peste mese
Din cauza programului incarcat, nu reusesti sa mananci la ore fixe si atunci singura ta masa adevarata este la cina?  Stim ca se intampla, insa consecintele sunt mai grave decat crezi: aceasta alimentatie haotica iti incetineste metabolismul, influenteaza negativ activitatea hormanala si nivelul de insulina. Daca vrei sa slabesti, incearca sa ai cele trei mese principale plus doua gustari sau cinci mese mici pe zi.

Dormi suficient
Pentru ca nu ai timp pentru tot ce-ti doresti sa faci, ai tendinta sa “furi” din orele de somn. Ai mare grija pentru ca acest obicei s-ar putea sa se intoarca impotriva ta: oboseala contribuie la pofta de dulciuri si de mancaruri nesanatoase. Astfel, am putea spune ca, cu cat dormi mai putin, cu atat te vei ingrasa mai mult.