In cautarea unor noi ingrediente care sa fie si sanatoase, si gustoase bucatarii si cofetarii vor descoperi in curand unul nou si cu totul suprinzator: faina din cafea. Este un produs fara gluten, care deocamdata este in faza de pre-productie si va ajunge pe rafturile magazinelor abia anul viitor.

Faina de cafea este produsa din fructele arborelui de cafea. Adica, nu din boabele pe care le macinam pentru a savura licoarea de dimineata, ci din pulpa si coaja fructului care seamana cu ciresele si care are o concentratie mare de cofeina.

Faina care se produce din ele contine cu 50% mai multe proteine pe gram decat faina de grau integrala si de 5 ori mai multe fibre, spun producatorii. In plus poate oferi de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de doua ori mai mult potasiu decat o banana.

Firma producatoare are operatiuni si fabrici deschise acum in Mexic, Guatemala, Nicaragua, Vietnam sau Hawaii, dar planuieste sa se extinda si in alte tari din America de Sud, Africa sau Asia si testeaza acest produs inca de acum 2 ani.

Noul ingredient poate fi folosit in paine si prajituri, in biscuiti sau aluat de paste, aducand o aroma subtila de cafea, cu note florale si fructate. Producatorii sustin ca nu vor doar sa revolutioneze lumea culinara, ci sa aiba si un impact major asupra activitatii cultivatorilor de cafea din toata lumea. Asta pentru ca faina din cafea foloseste chiar partile din planta pe care, in mod obisnuit, producatorii de cafea le arunca. Deocamdata nu se stie cat va costa produsul revolutionar si nici in ce tara isi va face debutul in magazine.

Sursa: Daily Mail