Apa de cocos se gaseste in prezent in magazinele din toata lumea. Chiar daca nu are este pe gustul tuturor, proprietatile sale detoxifiante sunt incredibile: consumata in fiecare zi, intareste sistemul imunitar, inlatura gonoreea, bacteriile care cauzeaza infectii in tractul urinar, problemele gingivale si virusii care cauzeaza raceli si infectii ale sistemului respirator.

Apa de cocos actioneaza si ca un diuretic natural, fiind foarte utila persoanelor care sufera de piatra la rinichi. Contine si o cantitate mare de fibre, care ajuta la reglarea digestiei si elimina acidul gastric.

Are mai putine calorii, mai putin sodiu si mai mult potasiu decat o bautura energizanta. Motiv pentru care multi sportivi de performanta beau doar apa de cocos atunci cand vor sa fie in forma maxima.

Tenismenul american John Isner sustine ca aceasta bautura l-a ajutat sa castige cel mai lung meci de tenis din istorie, de aproape 6 ore, la Wimbledon-ul din 2010. “Este super-hidratant si m-a ajutat sa rezist in meciuri lungi, in cele mai umede si calduroase medii”, a spus el.

Expertii in nutritie o lauda si ei, dar subliniaza ca, dincolo de proprietatile sale extrem de benefice, apa de cocos este o “moda”. Pentru cei care si-o permit, este binevenita. Pentru ceilalti, la fel de buna este si apa simpla.

Vezi si: Uleiul de cocos, cel mai ieftin produs care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa