Prajitoarele cu aer cald

Pentru cei carora nu le place ideea de prajire in baie de ulei, friteuzele cu aer cald sunt solutia. Aceste friteuze circula aerul cald in jurul alimentelor si le ”prajesc” intr-un mod sanatos, fara pic de ulei. Acum cartofii prajiti sunt cu adevarat sanatosi. :-)

 

 

Supele

 

Supele au luat locul sucurilor in dietele de detoxifiere. Fie ca vorbim despre supe de legume, supe crema, supe picante sau cu arome inedite (supa de bacon suna delicios, nu?), toate sunt bogate in nutritienti si reprezinta o alegere potrivita pentru un pranz sanatos.

 

 Cafeaua

 

Din ce in ce mai multa lume adauga nutrienti in cafea. De la pudra proteica la ciuperci si chiar colagen, toate au rolul de a aduce beneficii (si mai) sanatoase cafelei. Se vorbeste chiar si de smoothie-uri cu ovaz si banane. :-)

 

 

Condimente marocane

 

Mancarea marocana a crescut in cautarile de pe Pinterest mai mult ca niciodata in 2017. Exista din ce in ce mai multe retete cu chimion, coriandru, cardamom, masline si lamai conservate, ceea ce nu poate decat sa ne bucure, avand in vedere aromele puternice si beneficiile sanatoase ale bucatariei marocane.

 

 

Proteinele din plante

 

Lintea, quinoa sau fasolea sunt surse bune de proteine si pot inlocui fara probleme carnea in multe preparate. Vorbim despre burgeri cu quinoa, tacos vegetarieni sau chiftelute din legume, toate incredibil de apetisante si de gustoase.

 

 Pastaile de mazare

 

Mazarea si edamame sunt unele dintre cele mai populare legume de pe Pinterest. Pastaile sunt o buna alegere de gustare si pot inlocui cu usurinta chips-urile sau biscutii de tip crackers.

 

 Condimentele coreene

 

Inainte era la moda sriracha, dar acum lumea vorbeste despre gochujang, o pasta coreeana din ardei rosu, care este picanta, dulce, usor sarata si acrisoara. Poate fi folosita in dressing-uri, marinate sau stir fry-uri.

 

 

Ghee (untul clarifiat)

 

Ghee este unt clarifiat fara lactoza (deci fara proteine din lapte). Este cunoscut pentru proprietatile sale sanatoase si este folosit mai ales in bucataria indiana pentru prajit sau sotat. Mai mult, este delicios cand e adaugat in curry-urile indiene!

 

 

Deserturile vegane

 

Deserturile vegane s-au schimbat mult de-a lungul anilor. Uleiul de cocos a inlocuit untul, iar semintele de in pot substitui ouale. In plus, cautarile pentru deserturi vegane s-au triplat in ultimul an pe Pinterest.

 

 

Mocktail-uri (cocktail-uri fara alcool)

 

Despre mocktail-uri se spunea candva ca sunt cocktail-urile gravidelor, datorita lipsei de alcool. Astazi, stiinta mixologiei a ajuns si in aceasta lume a cocktail-urilor fara alcool, iar combinatiile de fructe si sucuri sunt cel putin la fel de interesante si fara sa le adaugam whiskey, vodka sau vermut.