Twitter si Facebook nu mai sunt de ceva timp doar retele de socializare, ci si un loc bun unde sa gasesti, sa citesti si sa impartasesti experiente in bucatarie. Bloggerii culinari sunt guru pe internet, au fani si pretuiesc fiecare like sau share la fel ca laudele pe care le-ar primi fata in fata pentru farfuria perfecta.

Pozele cu mancare sunt la fel de populare ca si acelea de calatorie si cu cat sunt mai diferite de ceea ce vedem in mod obisnuit, cu atat sunt mai apreciate. Pe internet bucatarii amatori sau profesionisti vorbesc despre “dish”-uri, “plating”-uri sau tips pentru o reteta perfecta.

Youtube – bucataria pas cu pas

Asaltul blogurilor culinare este atat de mare incat o cautare pe internet a celor 2 termeni genereaza peste 1 milion de rezultate. Bloggerii au invatat, insa, ceva esential in relatia cu fanii lor. Cu cat esti mai explicit, cu atat te vor iubi mai tare si iti vor urmari retetele. Asa ca au umplut internetul de filmulete in care te invata sa faci pas cu pas retete complicate, decoruri pentru torturi sau sa filetezi pestele.

Canalele de cooking de pe Youtube au milioane de vizualizari pentru ca prezinta retete scute, usor de urmat si gatit. Am ales doar cateva dintre ele, care sa iti lase gura apa si sa te faca sa dai fuga in bucatarie si sa pregatesti repede ceva. Iar daca te crezi in stare pune camera pe tine si arata-ne ce ai gatit!

Laura in the Kitchen - o incursiune in bucataria italiana

The Sweetest Vegan - retete pentru vegetarieni

Food Whishes - tehnici simple pentru retete perfect

Cooking for Dads