1. Alcoolul
Poate ca iti iti stinge setea la inceput, dar cu siguranta nu te mentine hidratat. Alcoolul este diuretic, ceea ce inseamna ca te face sa mergi la toaleta mai des. Si cu cat bei mai mult, cu atat te vei deshidrata mai tare, iar rezultatul nu poate fi altul decat mahmureala, cu tot ce include ea: greata, dureri de cap, senzatie de ameteala. Iata si cele mai bune metode sa scapi de mahmureala. http://www.foodstory.ro/bauturi-alcoolice/10-remedii-anti-mahmureala-care-nu-dau-gres

2. Sparanghelul alb
Acest tip de sparanghel are un continut ridicat de acid aspartic, care stimuleaza activitatea renala si care duce la deshidratare.

3. Salamurile uscate
Sunt foarte bune, mai ales daca le pui pe un platou si le servesti alaturi de un vin bun. Insa ai grija - pe langa continutul bogat de proteine, acestea contin si multa sare. Asa ca ai face bine sa le savurezi cu un pahar de apa.

4. Cafeaua
Au fost multe dezbateri si opinii de-a lungul timpului in ceea ce priveste cafeaua si efectul ei de deshidratare. Daca ar fi sa tragem o linie, concluzia ar fi urmatoarea: o ceasca pe zi nu-ti face niciun rau, insa daca esti dependent de cafea, ai face bine sa-ti echilibrezi consumul cu multa apa. Motivul este acelasi ca si in cazul bauturilor alcoolice: cafeaua este diuretica.

5. Sosul de soia
Stim cu totii ca este sarat, insa stiai ca daca il consumi in cantitati foarte mari poate sa te omoare? In iunie 2013, un tanar din Virgina a fost la un pas sa moara dupa ce a baut un litru de sos de soia. Excesul de sare din sange l-a tinut timp de trei zile in coma si, abia dupa cateva zile dupa ce si-a revenit, creierul a inceput sa-i functioneze normal. Poti citi mai multe despre acest caz aici.

6. Popcornul
Un film vazut la cinematograf te poate lasa la fel de uscat ca desertul Sahara. Iar asta pentru ca, dupa cum stii prea bine, popcornul are foarte multa sare, si pentru ca mai bei si un suc pe langa.

Sursa: www.msn.com