Cel mai mare hot dog din lume scos la vanzare cantarea 3.18kg, costa 40 de dolari si a fost vandut de firma americana Gorilla Tango Novelty Meats in martie 2011. Avea 40 cm lungime si 10 cm in diametru si era echivalentul a 40 de portii de hot dog obisnuite.

Cel mai scump ou de ciocolata vandut la licitatie a costat 11.107 dolari si a fost creat de o echipa 7 ciocolatieri. Cantarea 50 de kilograme si a fost nevoie de trei zile de munca pentru a fi creat din ciocolata Amadei, din cea mai buna regiune producatoare de cacao a Venezuelei. A fost vandut in martie 2012 in Marea Britanie.

Cel mai scump cocktail din lume a costat 9.658 de euro si a fost creat de o ehipa de barmani specializati in mixologie pentru Club 23 din Melbourne, in februarie 2013. A fost botezat Winston si a fost compus din Grand Mariner, Chartreuse sau cognac din 1858, care valoreaza numai el cateva zeci de mii de euro sticla. Decorul acestui cocktail scump a fost facut din praf de nucsoara, esenta de seminte de mac, esenta de trandafiri si cocos.

Cea mai mare cantitate de piure de cartofi a fost gatita si servita in Franta, la Poitiers, in septembrie 2012. Mai exact, coordonati de chef Joël Robuchon, 200 de bucatari au fiert si zdrobit peste 1 tona de cartofi. A mai fost nevoie de 250 de kg de unt si 300 de litri de lapte.

Cea mai mare paine a fost coapta in 2008, in Brazilia, chiar de ziua Guinness World Records. Cantarea 1.5 tone. Doi ani mai traziu 18 brutari italinei doborau recordul pentru cea mai lunga franzela din lume. Au copt-o o noapte intreaga folosind peste 1 tona de faina si au reusit sa scoata in zori din cuptoare o paine care masura peste 1 kilometru in lungime.

Foto: Daily Mail; The Telegraph