Lamaile sunt o sursa excelenta de calciu, vitamina C, magneziu si potasiu – antioxidanti care imbunatatesc vizibil aspectul pielii, parului si a unghiilor noastre. Tocmai de aceea, poti sa le muti din bucatarie in baie, unde iti pot servi ca ingredient principal pentru mai multe tratamente de infrumusetare.

1. Trateaza acneea
Proprietatile antibacteriene si antifungice ale lamailor le face niste alternative naturale pentru tratarea acneei si a punctelor negre. Trebuie doar sa tai o felie de lamaie si sa te dai pe fata cu ea.  Sau, pentru punctele negre, amesteca o jumatate de lamaie cu putina miere si pune in zona cu probleme. Lasa 10 minute sa actioneze si clateste.

2. Te scapa de pete
Acidul citric al lamailor iti uniformizeaza pielea si te ajuta sa scapi de petele aparute de la soare sau de la acnee. Ai mare grija insa cu ranile deschise pentru ca ustura tare.

3. Inalbesc dintii
Tratamentele profesionale pot sa coste multi bani, insa lamaile sunt foarte ieftine. Fa-ti o pasta de dinti acasa, folosind bicarbonat de sodiu si suc de lamaie. Pune-ti acest mix pe dinti si lasa doar un minut sa actioneze, apoi freaca usor cu o periuta de dinti si clateste.

4. Elimina sebumul
Daca ai tenul gras, pune putina zeama de lamaie pe o discheta demachianta si curata-ti pielea inainte de culcare.

5. Iti decoloreaza parul
Cel mai ieftin mod prin care poti sa-ti deschizi parul la culoare este sa mergi la piata si sa iti cumperi lamai. Combina sucul cu balsamul de par, piaptana-te si stai in soare cateva ore. E suficient sa faci asta o data pe saptamana.