1. Pranz bogat, cine mici
Ca sa ai o silueta “frantuzeasca”, schimba-ti modelul de alimentatie.  In loc sa mananci mai putin la pranz si mai mult la cina, incearca sa inversezi portiile si sa te bucuri de toate mancarurile tale preferate la mijlocul zilei. Seara las-o mai usor.

2. Gateste... fara sa gatesti
Francezii au multe produse de calitate si isi pot crea un meniu complet doar prin simpla lor alaturare. Poti incerca si tu sa faci asta, in special pentru pranzul la birou: mananca branzeturi, creme pentru toast, supe reci, salate din tot ce ai prin frigider.  

3. Acorda-ti timp pentru masa
Cea mai mare diferenta dintre francezi si multe alte popoare cand vine vorba de masa de pranz este... timpul. Pentru francezi, nici nu exista optiunea de a manca la birou sau pe strada. Pentru ei, pranzul este un moment de relaxare si de rasfat. In plus, este o pauza binemeritata care creste productivitatea, asa ca de ce nu ai incerca-o si tu?

4. ... Sau pregateste-ti ceva sanatos la pachet
Bineinteles, pentru multi dintre voi sfatul de mai sus ar putea parea deplasat. Lipsa de timp este o realitate pe care multi o experimenteaza zi de zi. Asta nu inseamna ca nu poti sa mananci in continuare in stil frantuzesc. Sfatul nostru este sa mizezi pe simplitate: savureaza o bagheta din jambon cu branza si rosii pe care o poti prepara de acasa si o poti aduce cu tine la birou.

5. Invata sa faci salate mai bune
Iar aici, indiferent din ce ingrediente o prepari, secretul este sa faci o vinegrata mai buna. Francezii au facut o adevarata obsesie pentru acest sos si au creat zeci de variatii la reteta de baza. Noi ti-o recomandam pe cea autentica, al carei gust uimeste prin simplitatea si, totodata, intensitatea ei.