Koolhunt.ro a facut topul celor mai bune ceainarii din Bucuresti, in functie de preferintele lor, dar si a celor care le-au calcat pragul. 

1. Ceainaria InfiniTea - KoolRank: 10/10

Cu siguranta cel mai frumos design interior de ceainarie din capitala, cele mai bune ceaiuri cu gheata si cea mai frumoasa gradina/terasa. Este o idee buna sa mergeti la ceainaria Infinitea situata la adresa str. Doctor Grigore Romniceanu nr. 7, cand aveti chef de o discutie linistita cu un prieten sau pur si simplu de un ceai cu inghetata servite in compania unei carti bune in singuratatea unei frumoase vile vechi bucurestene.

Mergem la Infinitea ori de cate ori vrem sa savuram un ceai alaturi de un desert bun, cand vrem cateva momente de liniste intr-un cartier incredibil de tihnit. In ceainaria Infinitea poti servi un ceai atat in interiorul elegant decorat fie cu fotolii si canapele in care te scufunzi, fie la mese de lemn cu scaune tapitate fie pe micuta terasa accesorizata cu scaune si bancute din fier vopsit in turcoaz cu auriu. (foto main)

2. Ceainaria Green Tea – KoolRank: 10/10

Credeam ca ceainariile nu mai sunt deja la moda. Credeam ca Ceai la Cotroceni, Rendez-Vous si La Metoc mi-au aratat tot ceea ce trebuia sa stiu despre ceainarii. Si apoi am ajuns la Green Tea.Green Tea este un local facut cu dragoste, de catre un om care iubeste ceaiul si culturile care au pus ceaiul la mare pret. Pentru a evita monotonia, Green Tea este o ceainarie 5 in 1. Asta inseamna ca in Green Tea veti putea alege sa stati intr-unul dintre cele 4 saloane: salonul clasic, salonul indian, salonul japonez sau mansarda francez-interbelica.

Pentru cei care au incercat deja primele 4 variante, mai ramane sa incerce si sa bea un ceai pe inserat in gradina. O gradina minunata, intima, cu fotolii si mese din paie, flori divers colorate si multa verdeata. Fiecare dintre cele 4 saloane este foarte curat si decorat cu atentie maxima la detalii. Cei de aici sunt oricand pregatiti sa va primeasca in vizita si asa va veti si simti. Ca niste oaspeti de vaza. 

3. Ceainaria Joie de Vivre – KoolRank: 10/10

Pentru o seara linistita, in acorduri muzicale, pentru un ceai racoros sau unul cald si aromat, dar si pentru bunatatile de la bucatarie, ceainaria Joie de Vivre este locul caruia trebuie sa-i calci pragul. In plus, in ceainarie au loc tot felul de targuri si exista chiar si un magazin de unde-ti poti cumpara ceaiuri si accesorii necesare prepararii si servirii lui. Ceainaria se afla pitita pe o straduta linistita in cartierul Cotroceni, pe strada Nicolae Paulescu, la numarul 61.

4. Ceainaria Bohemia Tea House – KoolRank: 9.5/10

Ceainaria Bohemia Tea House va asteapta la un ceai in mansarda, alaturi de prieteni, chiar vis-a-vis de Conservator, pe strada Poiana Narciselor la numarul 1. Oricand ai pofta de un ceai bun, dar mai ales intr-o seara cand vrei sa stai la povesti cu prietenii. Camerele atent mobilate si impartite pot oferi si spatiul necesar unei intalniri romantice dar si unei intalniri la scara mare cu prietenii. Atmosfera este evident, boema, fidela denumirii fara doar si poate. O gradina interioara intima, cu fotolii de vara si multe, multe plante ne asteapta sa sorbim un pahar de tihna. Incaperile “de interior” sunt si ele in acelasi spirit, dandu-ti senzatia ca esti in vizita in sufrageria unor prieteni. Mai mult, daca ai chef deboardgame-uri si de multe, multe cesti de ceai, aici e locul perfect! La etaj poti sa te afunzi in expeditii si aventuri jucause, caci gazdele incurajeaza din plin fenomenul.

5. Ceainaria Tea House – KoolRank: 9.5/10

Daca vrei sa savurezi un ceai de fructe si o prajiturica in camera bunicii, un vin in salonul francez, o cafea turceasca in cel marocan sau un ceai Geisha in separeul asiatic, ceainaria Tea House iti ofera gazduire. Daca te-ai saturat de aerul imbacsit din cafenele o ceainarie este salvarea, mai ales ca in mai toate ceainariile din Bucuresti nu se fumeaza decat pe terasa, iar ceainaria Tea House nu face exceptie de la aceasta regula. De vreo luna, ceainaria s-a mutat in zona George Cosbuc  si, asa cum se cuvine, am fost sa vizitez noua locatie si sa vad daca este intr-adevar o oaza de liniste si regasire spirituala, dupa cum suna descrierea pe site.

Poti sa vezi continuarea topului pe Koolhunt.ro!