Foodstory a stat de vorba cu Mihai Panfil, castigatorul Competitiei Nationale de Barista 2011, despre lumea cafelei din Bucuresti. El ne-a facut un top al celor mai bune locuri in care iti poti incepe ziua asa cum trebuie, cu o cafea excelenta.

1. Cafepedia Alba Iulia

La Piata Alba Iulia nr. 2, gasesti prima cafenea din reteaua Cafepedia, deschisa inca din 2006. Iti poti lua laptopul cu tine sau o revista si iti incepi ziua asa cum se cuvine, intr-un decor boem si relaxant. Promovata ca un „birou mobil”, cafeneaua este excelenta pentru intalniri in interes de serviciu. 


2. Gloria Jean’s

Gloria Jean's este un lant international de cafenele cu sediul în Australia. In Bucuresti, gasesti cafeneaua mai ales in malluri (AFI Palace Cotroceni, Anchor Plaza, Bucuresti Mall, Baneasa Shopping City). Iti poti savura cafeaua intr-una din aceste locatii sau poti opta pentru coffee to go.


3. Smoking Lounge Baneasa

Intr-un decor foarte chic, poti lua o pauza de la cumparaturi pentru o cafea foarte buna. Este un lounge unde te poti relaxa ca la carte sau poti povesti cu prietenii fara probleme.


4. Zvon Cafe Decebal

O gasesti pe Decebal nr. 9, cu un decor foarte chic. Prima cafenea s-a deschis in 2011, dar in mai bine de 10 ani a reusit sa-si castige locul in inima bucurestenilor. Ofera o varietate mare de cafea si bauturi pe baza de espresso. Fie care vii cu prietenii, fie ai o intalnire de afaceri, cafeaua si zvonurile fac casa buna.


5. Gregory’s

Daca esti prin Gara de Nord, Piata Victoriei, Piata Presei Libere sau Centrul Vechi, iti recomandam sa te opresti la Gregory’s, de unde iti poti lua o cafea foarte buna. Acestea sunt doar cateva din locatiile din Bucuresti unde gasesti, pe langa varietatea mare de mancare, una din cele mai bune oferte de coffee-to-go. 


6. Starbucks

Nu putem sa nu facem o pauza de cafea si la Starbucks. Cafeneaua preferata a vedetelor de la Hollywood a reusit sa cucereasca si bucurestenii care, fie vin cu prietenii si povestesc la o cafea sau la un capuccino, fie isi iau o cafea si se indreapta mai apoi catre serviciu. 


Foto: eatermagazine.ro


7. Costa Cafe Romana

Costa Coffee este un lant international de cafele care a reusit sa se extinda din Marea Britanie in toata lumea, cu peste 500 de coffee shops. Cu o atmosfera intima, cafeneaua se adreseaza atat oamenilor de afaceri, cat si studentilor din zona, dar si celor care nu au timp sa stea sa savureze o cafea si prefera sa o ia la pachet.