Targurile de Craciun se organizeaza de peste 600 de ani in Viena si au devenit un simbol al orasului. Cel mai cunoscut este cel din fata Primariei, dar vei gasi in toate colturile capitalei Austriei targuri mai mici sau mai mari, unde se servesc mancaruri traditionale (Erdäpfelpuffer - clatite de cartofi, turta dulce, strudele cu mere sau castane coapte) si vin fiert.

In Viena, cele mai multe targuri de Craciun se incheie pe 26 decembrie.

 

Targul de Craciun din Piata Vorosmaty din Budapesta strange la un loc peste 150 de standuri, iar oferta culinara este una variata. De la carnati unguresti la gulas, langosi sau kurtos kalacs, e cate ceva pentru fiecare. Iar ca sa suporti mai bine frigul de-afara, nu uita nici de vinul fiert sau de palinca. :-) 

Targul de Craciun din Budapesta se incheie pe 31 decembrie.

 

Strasbourg este cunoscut drept “Capitala Craciunului”, iar targul care se organizeaza anual aici este unul dintre cele mai mari din Europa. Vei gasi in Strasbourg un mix perfect intre cultura germana si frantuzeasca (orasul a facut parte din Germania timp de cateva zeci de ani), si multe delicii culinare, de la pretzel, beignets - gogosi pufoase, la sandvisuri cu foie gras si baghete gratinate cu branza.

La Strasbourg, targul de Craciun se incheie pe 30 decembrie.

 

Targul din Piata Mare din Nurnberg este unul dintre cele mai vechi din Germania si dateaza inca de la jumatatea secolului al XVI-lea. Este un loc foarte bun din care poti sa-ti cumperi suveniruri traditionale, dar si de unde sa gusti “mandria” gastronomica locala - Rostbratwurst, un carnat din carne de porc rumenit bine pe gratar.

Targul de la Nurnberg este deschis pana pe 24 decembrie.

Atmosfera de sarbatoare din centrul medieval al Pragai este una unica, deci nu e de mirare ca targurile de Craciun de aici sunt celebre in intreaga Europa. Ciolan de porc, sangerete, prajituri cehesti, bere, mied si vin fiert sunt doar cateva dintre preparatele si bauturile pe care le poti incerca intr-un city break de iarna in capitala Cehiei.

Targul de Craciun de la Praga este deschis pana pe 6 ianuarie.