In ce combinatii se poate minca carnea de miel astfel incit sa nu fie grea?

Petru Buiuca: “Totdeauna este indicat sa iti faci viata mai usoara. Si cum, de sarbatori, foarte multi ne avantam catre a ne infrupta din toate deliciile gastronomice, este cel mai bine sa faci niste scurtaturi. Prima ar fi sa bei multa apa inainte de masa. Asta este un sfat dat si de catre nutritionisti: iti hidratezi corpul si iti da si o stare de satietate, care te ajuta sa mananci mai putin. Apoi e simplu: cantitati mici de 150-200 grame de carne cu multe salate. Sau orice fel de verdeturi, fie ele proaspete, trase la tigaie doar cu sare sau la abur si/sau cuptor. Raportul sa fie 1 la 3 carne-legume si sa te asiguri ca sunt cantitati echilibrate. Ar fi pacat sa ne petrecem zilele de concediu si odihna, foarte pretioase de altfel, in incinta unui spital, nu?”

Aida Parascan: “Carnea de miel se poate prepara la cuptor stinsa cu vin alb sec sau cu otet in mai multe combinatii de arome. Depinde mult de gustul fiecaruia. Se poate face cu menta, cu ierburi mediteraneene, cum ar fi oregano, rozmarin, salvie, cimbrisor. Intotdeauna ca garnitura as folosi legumele”.

Elena Lasconi: “Mie imi place cu salata de verdeturi: laptuci, leurda, untisor, stevie, usturoi verde cu o vinegreta aromata cu apa de flori de portocal. De asemenea, e important vinul. Trebuie sa fie un vin usor, rosu, sec: Feteasca Neagra sau Pinot Noir. Mie imi place si cu un roze sec, mai ales daca afara e foarte cald.”


Ce bauturi merg cu carnea de miel?

Petru Buiuca: “Toata lumea va spune instant vinul rosu, demisec sau sec. Insa, mai nou, totul se schimba si putem face asta si noi. Daca fratii Roca (au restaurantul nr 1 de pe glob) au amestecat 2 vinuri doar pentru ca nu le iesea asocierea perfecta cu o mancare, noi de ce sa nu o facem?! Asa ca, parerea mea e sa alegeti orice vin alb, rosu sau roze. De preferabil sec sau demisec. Nu de alta, dar carnea de miel nu e cea mai “usoara” si daca asociati niste vin dulce sau demidulce va incarcati stomacul foarte multe. Decizia finala este a voastra insa, dupa gust si buget!”

Aida Parascan: “As alege la antreu un Sauvignon, apoi un Pinot Noir si la desert un Moscat”.

Elena Lasconi: “Categoric vinul rosu. Dar un vin rosu usor, sec.”