Si totusi, ar fi pacat sa nu profiti de sezonul citricelor – mai ales cand exista un preparat atat de delicios si simplu de facut cum este grapefruitul cu rom. Haide sa aflam cum se pregateste! 

Ingrediente (2 portii):

1 grapefruit mare, taiat in jumatate

4 lingurite zahar brun de calitate superioara

4 linguri de rom brun

O lingurita de scortisoara (optional)

 

Metoda de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

In timp ce acesta se incalzeste, taie grapefruit-ul in jumatate. Acum vei avea nevoie de un cutit special pentru grapefruit (sau citrice), pe care il poti gasi in magazinele de specialitate, pentru bucatarie. De asemenea, acest tip de cutit este disponibil si in anumite magazine online. Cu cutitul pentru grapefruit, indeparteaza pielita din jurul fructului, fara a-l scoate din coaja. 

Pe o tava de cuptor, pune jumatatile de grapefruit, cu coaja in jos. Presara peste fiecare jumatate cate doua lingurite de zahar si cate doua linguri de rom brun. 

Lasa-le sa se coaca pentru aproximativ 20 de minute. Iti vei da seama ca este gata atunci cand zaharul devine maroniu, dar ai grjia sa nu inceapa sa se arda (sa se innegreasca)!

Pentru servire, poti presara putina scortisoara pe fiecare jumatate din fruct, daca iti place aceasta mirodenie!

Pofta buna!