1. Taie painea in felii egale, de 1 ½ cm sau 2 si frige-o pe gratar, cate un minut pe fiecare parte (daca nu ai un gratar, o poti pregati la fel in tigaie sau o poti lasa la cuptor, cateva minute pe fiecare parte, pe modul „grill”).
  2. Curata doi catei de usturoi si taie-i pe jumatate. Freaca fiecare felie de paine pe ambele parti cu o jumatate de catel de usturoi.
  3. Stropeste feliile de paine cu putin ulei de masline de calitate si presara pe ele sare fina si piper.
  4. Apoi adauga orice topping iti este pe plac.

 

Iata si cateva idei de combinatii pe care le poti incerca:

  • rosii tocate marunt si busuioc
  • unt, somon afumat si lamaie
  • tapenada, dovlecei la cuptor, parmezan
  • dovlecel / vanata la cuptor, branza feta, frunze mici de menta
  • mustar Dijon, sardine in ulei, felii de castravete murat
  • hummus, ardei copt, verdeturi
  • maioneza, pui la gratar taiat foarte subtire, lamaie
  • vita feliata subtire, sos hollandaise, felii de castravete murat, ceapa prajita
Pofta mare!