Multe tari din lume apreciaza carnea de miel si in fiecare bucatarie se folosesc condimente specifice. In tarile Orientului Mijlociu vei gasi scortisoara si nucsoara, in tarile mediteraneene vei da peste rozmarin si cimbru, iar in bucataria din nordul Africii fulgii de ardei iute si piperul alb vor fi ingredientele cheie.

Iti poti crea, insa, propria combinatie daca stii ce condimente se potrivesc perfect langa carnea de miel. Foloseste:

  • ierburile aromatice preferate: rozmarin, menta, cimbru, tarhon, salvie, maghiran 
  • mirodenii exotice: curry, piper cayenne, chili, boabe de mustar, turmeric
  • arome puternice: usturoi, sofran, chimen, nucsoara, harissa sau sumac

Cum sa pregatesti fripturi de miel

Pentru fripturi la gratar poti condimenta carnea cu un amestec de rozmarin, usturoi si brandy.

Pentru cotletele de miel foloseste arome exotice si un amestec de condimente cu care sa freci carnea de miel facut din chimen, sofran, paprika, turmeric, chimion, piper cayenne si nucsoara.

Pentru carnea tocata de miel foloseste un amestec de garam masala, ardei iuti, piper, ceapa, coriandru si sare.

Pentru o carne frageda poti sa pregatesti o marinada cu menta, suc de lamaie, ulei de masline, cimbru si rozmarin.

Pentru o friptura din pulpa de miel amesteca menta, rozmarin si usturoi tocate marunt cu lamaie, sare si piper. Le poti zdrobi pe toate intr-un mojar si le folosesti ca sa freci cu ele carnea inainte sa o pui la cuptor.