In aceasta toamna, bucatarii francezi si cei romani au avut parte de un randez-vous culinar de neuitat. Ei au sarbatorit impreuna arta gatitului si au dat lectii de bun gust in bucatarie. 

Saptamana Gustului, eveniment cu traditie in Franta, a venit in Romania cu combinatii unice de ingrediente si sfaturi de nutritie de la cei mai buni bucatari francezi.

Si pentru ca sa poti face si tu retetele servite la Ambasada Frantei din Bucuresti, Chef François TASSAUX, care in prezent este Executive Chef Carrefour Romania, si-a dezvaluit secretele. Incearca retetele de mai jos.

Aperitiv cu ardei gras, castraveti si parmezan

  • 8 castraveti drepti si de aceeasi marime
  • 1 kg parmezan
  • 6 kg de pardei gras rosu
  • 1 kg de ardei gras galben
  • 0,5 kg usturoi
  • 6 cutii de busuioc proaspat   
  • 4 legaturi de patrunjel
  • 50 ml ulei virgin de masline 
  • sare si piper

Mod de preparare:

Coaceti ardeii si apoi decojiti-i de piele. Amestecati parmesanul cu busuioc si ulei de masline. Aranjati pe o rondele de castraveti. Prezentati preparatul pe o lingura.


Aperitive cu grepfruit, somon si susan

  • 25 grepfruit rosu     
  • 6kg de somon proaspat     
  • 2 kg de lamai        
  • 1/2 l ulei de arahide    
  • 0,3kg susan    
  • 3 legaturi de marar      
  • sare si piper

Mod de preparare:

Decojiti greprfuitul si fiecarei felii din fruct indepartati-i membrana. Taiati somonul in bucatele mici si apoi marinati in ulei de arahide si zeama de lamaie. Aranjati pe o lingura si presarati seminte de susan si marar.


Aperitive cu ciuperci, spanac, alune de padure 

  • 6 kg ciuperci proaspete    
  • 6 kg spanac   
  • 10 oua   
  • 1/2 l ulei de alune de padure   
  • 0,5 kg alune de padure macinate   
  • 4 cutii de rosii chery    
  • sare si piper

Mod de preparare:

Taiati marunt ciupericile si spanacul. Trageti in tigaie ciupercile si spanacul cu oua. Adaugati alunele de padure macinate. Prezentati pe o lingura si adaugati o rosie cherry si un strop de ulei virgin de alune de padure. 

Sursa: Saptamanagustului.ro