Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Un desert pentru zilele reci, in care se combina prospetimea fructelor cu un amestec cremos de mascarpone si smantana.

Metoda de preparare

Pregateste aluatul framantand cu degetele unutul in faina amestecata cu zaharul pudra. Cand amestecul incepe sa fie granulos adauga cele 3 lingurite de apa rece si farmanta pana cand aluatul poate fi adunat intr-o bila. Framanta-l putin pe o suprafata tapetata cu faina.

Incinge cuptorul la 180C. Unge cu unt 4 forme de tarte cu diametrul de 11cm. Imparte aluatul in 4 parti egale si intindele cu sucitorul. Aseaza fiecare foaie de aluat in forma si taie marginile in exces. Inteapa-le cu furculita si coace-le timp de 15 minute. Lasa-le sa se raceasca complet inainte sa le umpli.

Pregateste umplutura pentru tarte si pune la foc mediu, intr-o tigaie larga, siropul de artar si untul. Lasa-le sa fiarba si apoi adauga feliile de mere intr-un singur strat. Gateste-le timp de 5 minute pe fiecare parte pana se inmoaie. Opreste focul si lasa-le deoparte sa se raceasca.

Amesteca mascarpone cu smantana si imparte in mod egal in cele 4 tarte coapte mai devreme. Pune peste fiecare sirop si felii de mere. Presara cu nucsoara inainte de servire.

Sursa reteta si foto: Taste.com.au