Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Franceza

Un desert trebuie sa fie o fantezie de culori, dupa care sa iti lase gura apa. Cu tarta cu portocale nu vei da gres. Nu uita sa adaugi o lingura de frisca vanilata atunci cand o servesti pentru o nota frantuzeasca deasupra unei felii de tarta.

Metoda de preparare

Incepe prin a pregati aluatul

Ingrediente:

  • 250 gr faina
  • 2 linguri zahar tos
  • o jumatate lingurita de sare
  • 7 linguri unt rece
  • 3 linguri de apa rece

Amesteca faina, zaharul si sarea intr-un bol.

Adauga untul rece si cu ajutorul unei furculite sau a unei spatule de plastic amesteca untul rece in faina pana cand acesta se sfarama in granule.

Pune 3 linguri de apa rece si amesteca in continuare pana cand aluatul capata consistenta si poate fi manevrat cu mana.

Separa aluatul in doua parti egale si formeaza din el doua mingi. Aplatizeaza-le usor cu mana, inveleste-le in folie alimentara si pune-le la frigider timp de 2 ore.

Incalzeste bine cuptorul (190C).

Scoate o bucata de aluat din frigider si intinde-o cu sucitorul pe blatul de lucru presarat cu faina. Trebuie sa formezi un disc suficient de mare incat sa acopere o tava rotunda cu diametrul de 25 cm (baza si peretii).

Coace in orb timp de 15 minute. Scoate aluatul din cuptor si mai coace-l inca 5 minute. Vei obtine o coaja rumena din aluat pentru tarta.

Intre timp, pregateste umplutura

Ingrediente

  • 8 linguri de unt
  • 80 ml smantana dulce
  • 2 oua intregi plus 3 galbenusuri
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 120 gr zahar
  • 4 lingurite coaja rasa de portocala

Amesteca in baine marine untul si smantana dulce.

Tot in baine marine bate usor ouale intregi, cele 3 galbenusuri si zaharul. Adauga sucul de portocale si continua sa amesteci deaspura aburilor inca 3 minute. Se pune apoi coaja rasa de portocala, amestecul de unt si smantana si se tine la baine marine inca 3 minute.

Toarna umplutura in coaja de tarta pregatita anterior si pune-o din nou la cuptor pentru 25-30 minute pana cand aluatul devine auriu si crocant , iar umplutura se intareste.

Lasa tarta sa se raceasca bine la temperatura camerei sau la frigider.