Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Asiatica

Dovleac copt si arome asiatice intr-o supa fierbinte pentru meniu vegetarian.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 190C. Taie dovleacul in doua si indeparteaza-i semintele. Pune bucatile de dovleac pe o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu, cu partea taiata in jos  si coace-le timp de o ora.

Dupa ce s-a copt, lasa dovleacul sa se raceasca apoi scoate-i pulpa.

Caleste ceapa in uleiul incins la foc mediu, timp de 7 minute, apana cand se inmoaie. Adauga usturoiul si lemongrass si caleste-le impreuna timp de 1 minut. 

Da focul mai tare si pune 1 lingurita curry rosu, zaharul brun, otetul de orez si sosul de soia. Gateste-le timp de 5 minute, pana gand obtii un amestec gros. Incorporeaza mirinul.

Redu focul la nivel mediu, si pune pulpa de dovleac si supa concentrata de legume. Amesteca bine si lasa sa dea in clocot, la foc mic. 

Ia de pe foc si adauga laptele de cocos. Paseaza cu un blender dupa ce supa s-a racit.

Serveste-o rece sau incalzita cu miez de seminte coapte de dovleac, busuioc si fulgi de ardei iute.

Sursa reteta si foto: She Knows