Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Mexicana

O supa consistenta pe care o poti servi langa chipsuri de tortilla si o salsa cu menta si ardei iute.

Metoda de preparare

Pune puiul si supa concentrata intr-o oala mare. Adauga apa cat sa acoperi puiul si pune la fiert la foc mare. Lasa-o sa dea in clocot, avand grija sa indepartezi spuma care se formeaza, apoi redu intensitatea focului la mediu. Lasa sa mai fiarba inca 5 minute.

Curata boabele de pe stiuletii de porumb. Pasteaza boabele intr-un bol. Pune in oala peste pui stiuletii curatati, ceapa taiata in jumatate, capatana de usturoi, morcovul, telina, boabele de piper, frunzele de dafin si sarea. Da focul mic si lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana cand carnea incepe sa se patrunda.

Scoate puiul sa se raceasca putin pe un tocator. Taie puiul in bucati si pune-le inapoi in oala. Fierbe in continuare inca 20 de minute, pana cand carnea este patrunsa.  

Ia oala de pe foc si strecoara supa printr-o sita deasa intr-o alta oala. Desprinde carnea de pui de pe oase, indeparteaza pielea si feliaza-o. 

Pune inapoi pe foc supa strecurata, adauga boabele de porumb si lasa-le sa fiarba in jur de 3-5 minute. Pune si ceapa rosie feliata si lasa-o pe foc inca 5 minute, apoi adauga carnea de pui si lasa supa sa de in clocot. Condimenteaza cu sare daca mai e nevoie.

Sursa reteta si foto: Bon Appetit