Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Americana

O supa usor de gatit si savuroasa indiferent de anotimp. Somnul si legumele proaspete se vor topi si vor capata o consistenta cremoasa dupa ce sunt fierte in lapte.

Metoda de preparare

Topeste untul intr-un ceaun la foc mediu si caleste ceapa tocata marunt pana cand se inmoaie. Toarna supa de pui, apa, telina tocata, cartofii taiati cubulete si morcovii feliati.

Fierbe timp de 10 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie.

Bate jumatate din cantitatea de lapte cu faina intr-un bol, pana cand se omogenizeaza si apoi toarna in ceaun peste legumele care fierb.

Adauga si restul de lapte, sare si piper si lasa sa fiarba pentru inca 10 minute, amestecand din cand in cand pana cand zeama se ingroasa ca o smantana diluata.

Acum poti sa pui si bucatelele de somn si sa le fierbi 5 minute pana cand pestele se inmoaie si poate fi rupt cu furculita.

Amesteca branza Cheddar si lasa-o sa se topeasca. Dupa 5 minute poti sa stingi focul.

Tags: peste, cheddar, lapte